Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nova dominantna predstava Maxa Verstappena

Po peti puta ove sezone i treći puta zaredom Nizozemac je slavio na utrci Formule 1. Nakon što je na samom startu obranio čelnu poziciju od Carlosa Sainza Jr., u idućih je 66 krugova mirno povećavao prednost, do konačnih +24 sekunde u odnosu na drugoplasiranog Lewisa Hamiltona.

Eventualno ohrabrenje za konkurenciju, a posebice Mercedese, može biti to što su i Hamilton i Russell stali na podij uz nedodirljivog Red Bulla, a Sergio Perez morao se zadovoljiti tek četvrtim mjestom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče same utrke, istaknimo da se VN Barcelone vratio na prijašnju konfiguraciju zadnjeg zavoja prije startno-ciljne ravnine, pa smo vidjeli i nešto atraktivniju i dinamičniju utrku s pretjecanjima, iako možemo upamtiti i dojmljivija nedjeljna poslijepodneva od ovog provedenog uz najbrže bolide na svijetu.

Tome u prilog govori činjenica da su po drugi puta ove sezone, a četrnaesti puta u povijesti, svi bolidi koji su počeli, ujedno i završili utrku. Red Bull je stigao do 7. pobjede u 7 utrka, a nekako nam se čini da bi ovim tempom mogli osigurati naslov konstruktorskog prvaka već negdje u srpnju.

Oktanski cirkus sada se seli u Kanadu, gdje će se utrka održati 20. lipnja.

Komentari

Povezano