Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nova pojačanja u osječkom i riječkom prvoligašu

Početak priprema pred novu košarkašku sezonu kuca na vrata, a u skladu s time klubovi rade punom parom pri sastavljanju rostera. Tako su članovi Prve Lige Vrijednosnice Osijek i Kvarner 2010 potpisali nova pojačanja te se time dodatno pozicionirali kao jedni od favorita natjecanja.

Riječki klub u svoje je redove nakon dvije sezone izbivanja vratio Vitu Smojvera, 21-godišnjeg beka visokog 195 cm. Smojver je seniorsku karijeru započeo upravo u Kvarneru 2010, da bi 2021. godine preselio na Island u tamošnjeg drugoligaša FSU Selfoss, a prošlu je sezonu odigrao u DepoLink Škrljevu. U zelenom je dresu upisao 21 nastup u HT Premijer Ligi i Alpe-Adria Cupu, pritom bilježivši 2.5 poena po susretu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi članovi Brokera su pak iskusni centar Mladen Primorac te američki rookie Makai Ashton-Langford. Primorac je dobro poznat hrvatskoj košarkaškoj javnosti, a igrajući za Bosco, Dubrovnik, Zabok, Šibenku, slovenske Tajfun Šentjur i Rogašku, češke USK Prahu i Brno, madarski Jaszberenyi i austrijski Kapfenberg ovaj je 210 cm visoki 33-godišnji Mostarac skupio dovoljno iskustva te bi trebao donijeti dimenziju više na parkete Prve Lige. Prošle je sezone u dresu Bosca bilježio 7.5 poena, 3.8 skokova i 3.7 asistencije po utakmici.

Ashton-Langford u Grad na Dravi dolazi s američkog sveucilišta Boston, košarkaški cijenjenog programa s nekoliko NBA te igrača u najboljim europskim ligama. Ashton-Langford je visok 190 cm, prosječno je prošle sezone bilježio 12.4 poena i 3.4 skoka, ali igračka mu je pozicija nekako nedefinirana – nije ni play, ni šuter, ni combo, nego nekakav bek koji radi sve po malo. Kako će ga trener Domagoj Kujundžić uklopiti u svoj sustav, ostaje nam za vidjeti.

Komentari

Povezano