Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Novak Đoković po drugi put u karijeri izgubio od ”lucky losera”

Najbolje plasirani tenisač svijeta Novak Đoković sinoć je doživio jedan od težih poraza u novijoj povijesti. Srbin je u trećem kolu Indian Wellsa sa 6-4 3-6 6-4 izgubio od Talijana Luce Nardija, 123. tenisača svijeta.

Nardi je u glavni ždrijeb Mastersa ušao kao “lucky loser” jer je prethodno u drugom kolu kvalifikacija poražen od Davida Goffina. Upao je na mjesto Tomasa Martina Etcheverryja koji je bio nositelj pa je bio slobodan u prvom kolu, dok je u drugom porazio Zhizhen Zhanga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nardi je protekle noći odigrao fantastičan meč kojeg je okončao s čak 34 winnera, 17 više od Đokovića uz odličnih 71% ubačenog prvog servisa što je prijeko potreban postotak u duelu protiv ponajboljeg returnera na Touru. Tako je postao tek drugi tenisač koji je kao “lucky loser” pobijedio Novaka Đokovića poslije svog sunarodnjaka Lorenza Sonega u Beču 2020. godine.

Ovom pobjedom je Talijan postao tek treći tenisač rangiran izvan TOP 100 koji je pobijedio Đokovića dok je on u tom trenutku bio broj 1. Prije njega su to uspjeli samo Juan Martin Del Potro na Olimpijskim igrama 2016. te Jiri Vesely u Dubaiju 2022. godine.

Zanimljivo je i za istaknuti kako je pet od posljednjih devet Novakovih poraza došlo u duelima protiv Talijana. Tri protiv Sinnera te po jedan protiv Lorenza Musettija i sada protiv Nardija.

20-godišnji Talijan je ovom pobjedom izborio osminu finala i meč s domaćim predstavnikom Tommy Paulom. Također je izborio i premijerni ulazak u TOP 100 jer na ”live rankingu” trenutno zauzima 95. mjesto.

Komentari

Povezano