Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Novak Đoković pobijedio Rafaela Nadala za treće kolo Olimpijskih igara

Rekordni 60. dvoboj između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala protekao je dominacijom Srbina u prvom setu te klasikom u drugom setu. Na centralnom terenu u Roland Garrosu Đoković je slavio s 2-0 u setovima.

Meč je krenuo izjednačenim gemovima na servisima obojice tenisača, ali u svakom od tih gemova kao pobjednik je izašao Đoković te je Nadal nakon pet gemova na semaforu vidio nulu pored svog imena. Prvi gem uspio je ipak osvojiti kod zaostatka 0:5 čime je osigurao da Đoković ne dođe do prvog seta od 6:0 protiv Nadala. Na kraju je Srbin set osvojio sa 6:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugu dionicu igre Đoković je otvorio sjajnim returnima koji su mu omogućili rani break koji je lakoćom potvrdio. Nastavio je Srbin s dominacijom i u trećem gemu seta te je došao do četvrtog breaka kojim se približio svojoj 31. pobjedi protiv Španjolca.

Nadal protiv raspoloženog Đokovića nije pronalazio rješenje, niti na servisu, a ni na primanju servisa sve do 4:0 za Đokovića. Tada osvaja četiri gema u nizu. Na prvoj break lopti kod 4:1 pomogao mu je Đoković dvostrukom pogreškom, a na 30-40 kod 4:3 sjajnom je obranom došao do poravnanja. Ipak, do vodstva u setu nije stigao. Spasio je 15-40 i još jednu break loptu, no onu četvrtu u devetom gemu seta nije mogao te je Srbin stigao do servisa za meč. Šezdeseti dvoboj dvojice legendarnih tenisača Đoković je zaključio sigurnim gemom na svom početnom udarcu za pobjedu 6:1, 6:4.

U trećem kolu Đokovića očekuje dvoboj s boljim iz meča između Dominika Koepfera i Mattea Arnaldija. Nadal unatoč porazu ostaje u Parizu gdje ga čeka dvoboj drugog kola u konkurenciji parova. On i Carlos Alcaraz u drugom kolu igraju protiv Tallona Griekspoora i Wesleya Koolhofa.

Komentari

Povezano