Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Novak Đoković potvrdio nastup na OI u Parizu

Srpski olimpijski odbor je potvrdio da će jedan od najboljih tenisača svih vremena Novak Đoković biti među sportašima koji će predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu. Za najuspješnijeg tenisača svih vremena, ovo će biti peti pokušaj da osvoji zlatnu olimpijsku medalju.

Đoković je na svojim prvim Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. osvojio brončanu medalju, dok na sljedećim trima nastupima nije uspio doći do finala, dvaput izgubivši mečeve za brončanu medalju. Na Igrama u Tokiju prije tri godine, izgubio je polufinale od Alexandera Zvereva, koji je kasnije osvojio zlatnu medalju, a potom i meč za broncu od Španjolca Pabla Carrena Buste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Riju de Janeiru, Đoković je u prvom kolu izgubio od Argentinca Juana Martina del Potra, koji ga je četiri godine ranije, pobijedio u meču za broncu na OI u Londonu. Još u travnju, Đoković je stavio Olimpijske igre u Parizu među svoje prioritete, jer je olimpijsko zlato jedino što mu nedostaje u njegovoj veličanstvenoj karijeri.

Teniski turnir na pariškim Igrama igrat će se na zemljanim terenima Roland Garrosa od 27. srpnja do 4. kolovoza, a svoj su nastup najavili Španjolac Rafael Nadal i Britanac Andy Murray, dvojac koji je Đokovića dvaput zaustavio u olimpijskim polufinalima, 2008. u Pekingu i 2012. u Londonu.

Komentari

Povezano