Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Novak Đoković prvi finalist Wimbledona

Prvo polufinale u muškoj konkurenciji odigrali su Novak Đoković i Jannik Sinner. Đoković je od početka bio puno bolji tenisač na terenu te je u sigurna tri seta osigurao prolaz u finale.

Đoković je odmah pokazao kako će stvari izgledati i poveo 3:0. Drugi tenisač svijeta nije tu prednost ispustio do kraja seta te je sa 6:3 poveo u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sličan scenarij odvijao se i u drugom setu. Brzo je Đoković oduzeo set Talijanu te je mirno odservirao za 2-0 u setovima.

Treći set bio je najneizvjesniji. Oba tenisača su mirno držala svoj servis do rezultata 5:4. Tada Sinner na servis Đokovića dolazi do dvije vezane set lopte koje nije uspio iskoristiti. Nakon toga odluka o pobjedniku trećeg seta pala je u tie-breaku.

Tamo je bolje krenuo Sinner koji je poveo 2:0. No, pri rezultatu 3:1 Sinner radi dvostruku grešku i vraća Đokovića u egal. Nakon toga Đoković je dodatno digao razinu igre, dok Sinner nije koristio svoje prilike i Đoković je sa 7:4 potvrdio prolaz u finale.

Đoković se ovom pobjedom plasirao u 35. Grand Slam finale čime je prestigao Chris Evert. Tamo će pokušati doći do petog uzastopnog Wimbledona i 24. Grand Slam titule. Time bi se izjednačio s Margaret Court koja je trenutna rekorderka u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Komentari

Povezano