Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Novi igrač u Cedeviti Junior, Buljević put Nizozemske

Nakon što je prošle dvije sezone proveo u Njemačkoj, Ivan Karačić karijeru će nastaviti u Cedeviti Junior. Karačić je 204 cm visoki 27-godišnjak koji se 2020. godine nakon sedam sezona provedenih u prvoj momčadi Širokog otisnuo u inozemstvo, u poljsku Dabrowu Gorniczu, da bi preko makedonskog MZT-a i belgijskog Phoenix Bruxellesa završio u njemačkom prvoligašu Chemnitz 99ers, čiji je dres prošle sezone zamijenio drugoligašem Karlrsruhe Lionsima.

Tamo je bilježio 6.7 poena i 4.1 skoka po utakmici te privukao pažnju hrvatskog premijerligaša. S U19 reprezentacijom Hrvatske Karačić ima osvojeno srebro sa Svjetskog prvenstva 2015. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lukša Buljević svoj prvi inozemni ugovor odraditi će u nizozemskom prvoligašu Landstede Hammers. Buljević u zemlju tulipana odlazi iz Zaboka, gdje je protekle sezone bilježio 14.4 poena i 4.1 skoka po utakmici. Riječ je o krilnom igraču visokom 200 cm i rođenom 2002. godine, koji je nakon odrađenog juniorskog staža u Ciboni nosio još dresove Furnira i Bosca, uz četiri nastupa i za prvu momčad Vukova. Buljević neće biti prvi hrvatski košarkaš u dresu kluba iz grada Zwollea, budući da je njihove boje prošle sezone branio Duje Dukan.

Komentari

Povezano