Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Novi igrač u Dinamu, centri pronašli inozemne angažmane

Košarkaški klub Dinamo doveo je novu akviziciju na razigravačkoj poziciji, a riječ je o 26-godišnjem Karlu Mikšiću, koji se u rodni grad vraća nakon epizode u njemačkoj ProA ligi, odnosno drugom rangu tamošnjem natjecanja gdje je nastupao za Giessen 46ers, bilježivši 7.0 poena i 2.9 asistencija po utakmici.

Prošlu sezonu 193 cm visoki Mikšić započeo je u Gorici, ali nakon svega pet odigranih utakmica vratio se u Njemačku, gdje je ranije nosio dres Baskets Echingena i Kirchheim Knightsa. Karijeru je započeo u Cedeviti, da bi se preko Mladosti, Zaboka i Gorice 2019. godine prvi puta zaputio u Njemačku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon vrlo efikasne sezone u češkim Pardubicama, gdje ga je s klupe vodio naš Dino Repeša, 219 cm visoki centar Robert Rikić seli u Sjevernu Makedoniju, gdje će braniti boje Rabotničkog iz Skoplja. Za Pardubice je Rikić upisao 53 nastupa u domaćem prvenstvu i Alpe-Adria Cupu, bilježivši 13.5 poena i 6.4 skokova po utakmici uz sjajnih 64% uspješnosti iz igre.

Karijeru je ovaj 33-godišnji Mostarac započeo u Dubrovniku, te je još nastupao za Zagreb, Zrinjevac, Dubravu, Split, Zrinjski, Široki, Igokeu, Slobodu, Budućnost, češku USK Prahu, te makedonske Euronickel i MZT, pa mu aklimatizacija na tamošnju ligu i stil života ne bi trebala predstavljati problem.

Ivan Buva će pak za kruh i sljedeće sezone zarađivati u dalekom Japanu, gdje je proveo prošlu sezonu, a sljedeće će nastupati za klub imena Toyama Grouses. Ovaj 207 cm visoki 32-godišnji Zagrebčanin u svojoj je bogatoj karijeri skupio 84 nastupa u raznim europskim međunarodnim klupskim natjecanjima, te bio članom reprezentacije Hrvatske na Eurobasketu 2017. godine.

U klupskoj je karijeri nosio dres Cedevite, Križevaca, talijanskih Cantua, Avellina, španjolskih Bilbao Basketa i Valencije, turskih Besiktasa, Istanbul Buyuksehira i Gaziantepa, kineske momčadi Anhui Wenyi, francuskih Monaca i Bourga, litavskog Rytasa te prošle sezone japanske momčadi Shiga Lakestars, gdje je bilježio 18.3 poena i 9.6 skokova po utakmici.

Komentari

Povezano