Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Novi igrači u Alkaru i Škrljevu, Dragan Džajić u Dubrovniku

Tri člana košarkaške Premijer Lige potpisali su nove igrače za narednu sezonu, a za svu trojicu možemo reći da su konkretni potpisi koji bi trebali predstavljati pojačanja za svoje nove momčadi.

Košarkaš zvučnog nogometnog imena, Dragan Džajić novi je igrač novog premijerligaša Dubrovnika. Džajić je iz Ljubuškog, a rođen je u Splitu 2000. godine te posjeduje, uz BiH i hrvatske papire. Sa svojih 187 cm visine pokriva poziciju šutera, a u karijeri je do sada branio boje Ljubuškog, Vrijednosnica i Zrinjskog. Prošle je sezone s Plemićima ispao iz najjačeg ranga BiH takmičenja, a bilježio je 8.9 poena i 2.7 skokova po susretu, uz solidnih 39% šuta za tri poena te 1.3 poena po šutu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šibenčanin s putovnicom Norveške, u kojoj je odrastao, Andrija Blatančić novi je igrač sinjskog Alkara. Riječ je o 201 cm visokom 28-godišnjem igraču koji se najbolje snalazi na poziciji stretch četvorke, a u Sinj stiže iz austrijskog prvoligaša Furstenfeld Panthers, gdje je proveo dvije sezone te je prošle upisivao 20.0 poena i 5.8 skokova po utakmici. Karijeru je započeo u norveškom Froya Basketu, da bi s 21 godinom otišao na studij u SAD, gdje je u četiri godine promjenio isto toliko sveučilišta, a 2020. godine vraća se u Europu, u njemačkog četvrtoligaša Grovenbroich u kojem je proveo jednu sezonu prije odlaska u Austriju.

DepoLink Škrljevo je krilnu poziciju poponilo Amerikancem Kellonom Taylorom, koji je prošlu, svoju prvu profesionalnu sezonu, proveo kod hrvatskog trenera Krunoslava Krajnovića u slovačkom prvoligašu Prievidzi, gdje je upisivao 13.1 poena i 6.4 skokova po utakmici. Taylor je visok 198 cm, može pokriti obje krilne pozicije, a u pet godina studiranja promijenio je tri sveučilišta, nastupavši cijelo vrijeme u prvoj NCAA diviziji.

Komentari

Povezano