Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Novi igrači u Dubrovniku i Osijeku

Najjužniji član košarkaške Premijer Lige i najistočniji klub Prve Lige potpisali su nove igrače pred narednu sezonu.

Nakon što su prije nekoliko dana napravili rošadu na centarskoj poziciji, u upravi novog košarkaškog premijerligaša Dubrovnika odlučili su se dodatno osnažiti konkurenciju i na bekovskim pozicijama. Tako je novi član Gospara postao 22-godišnji Vukovarac Vladan Lazić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o 188 cm visokom razigravaču koji je prošlu sezonu završio u Samoboru, bilježivši 20.8 poena i 3.5 asistencije po susretu. Već kao 16-godišnjak Lazić se nakon kadetske selekcije u KK Zagrebu zaputio u Njemačku, gdje je pet godina bio članom bundesligaša Crailsheim Merlinsa. Ipak, za prvu momčad bavarskog kluba upisao je tek pet nastupa, uglavnom provodivši vrijeme nastupajući za drugu momčad u četvrtom rangu njemačkog ligaškog natjecanja.

Potpisom za Vrijednosnice u rodni Osijek i matični klub vratio se Lukas ŠuvakBrokere je Šuvak napustio kao 14-godišnjak i zaputio se u Zagreb, gdje je bio članom Rudeša, današnjeg Dinama. Potom je odigrao jednu vrlo dobru sezonu u Samoboru, koja mu je prošlog ljeta donijela ugovor u talijanskom četvrtoligašu Olimpia Mosciano, kojeg tokom sezone napušta i potpisuje za Amatori 1976 iz Pescare u istom rangu natjecanja, za koje je bilježio 12.5 poena po susretu. Šuvak je rođen 2000. godine te sa svojih 201 cm visine pokriva poziciju krilnog centra.

Komentari

Povezano