Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Novi kiks Lyona, Brest na prvom mjestu

Nepredvidljivo francusko prvenstvo okončalo je svoje 7. kolo, nakon kojeg imamo posve neočekivana imena na vrhu i na dnu poretka ljestvice Ligue 1.

Olympique Lyon je bez naših Duje Ćalete-Cara i Dejana Lovrena stigao na gostovanje u Reims u nadi da će doći do prve pobjede u sezoni. Međutim, vraćaju se kući praznih džepova nakon što im je mrežu u nadoknadi prvog poluvremena načeo Marshall Munetsi, a konačnih 2:0 za Stade Reims postavio Yunis Abdelhamid u 72. minuti. Lyon se ovim porazom strmoglavio na posljednje mjesto ljestvice, dok Reims nastavlja sa sjajnom formom te se nakon nova tri boda nalaze na trećem mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lille je odigrao vrlo dobar susret na gostovanju kod Le Havrea te rutinirano slavio s 2:0. Edon Zhegrova sjajno je ljevicom pogodio rašlje vratiju Arthura Desmasa u 40. minuti, pa potom odličnim centaršutom u 52. minuti pronašao Ivana Cavaliera, koji pogađa domaćeg braniča Yoanna Salmiera od kojeg se lopta odbila u mrežu za konačnih 2:0.

Utakmicu vrijednu trenutnog plasmana na prvo mjesto odigrali su Nice i Brest, a s konačnih 0:0 zadovoljniji će biti nogometaši Bresta, koji će barem tjedan dana moći uživati u pogledu prema ostatku prvoligaške karavane s vrha tablice s 14 osvojenih bodova, dok Nice s 12 odlazi na četvrto mjesto.

Sjajnom napadačkom partijom nogometaši Toulousea svladali su Metz, te pogocima Niklasa Schmidta, Thijsa Dallinge te Franka Magrija slavili s konačnih 3:0, dok je identičnim rezultatom Montpellier slavio na gostovanju kod Lorienta, a mrežu su tresli Akor Adams, Teji Savanier i Akor Adams.

Večernji nedjeljni termin bio je rezerviran za susret Rennesa i Nantesa. Domaćini su poveli već u 6. minuti, kada je pogodak postigao Benjamin Bourigeaud, ali u posljednjoj minuti prvog poluvremena Nantes dolazi do izjednačenja preko Pedra Chirivelle. U drugom poluvremenu Rennes je djelovao kao puno bolja momčad, a tu bolju igru naplatili su u 62. minuti kada je 2:1 postavio Desire Doue. Posao im je olakšan 15 minuta potom, kada je gostujući napadač Mostafa Mohamed pocrvenio zbog prigovaranja sucu, a konačnih 3:1 postavio je Arnaud Kaliumendo u sedmoj minuti sučeve nadoknade.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano