Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Novi (k)iks PSG-a, Montpellier razbio Lyon

Nakon Marseillea i Metza u petak, drugo kolo francuske Ligue 1 jučer se nastavilo dvama utakmicama.

Lyon je na svom terenu dočekao Montpellier te se od starta vidjelo u kojem će smjeru susret ići. Jalovi posjed domaćina jedva da je izrodio ikakvu opasnost pred golom gostiju, dok je Montpellierov ofenzivni tercet Arnaud Nordin-Akor Adams-Mousa Al-Tamari sijao opasnost u svakoj kontri i polukontri. Pogotovo je to bio scenarij nakon što je domaći vratar Rémy Riou poklonio loptu Nordinu koji postavlja 0:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do konca poluvremena su Montpellierovci zabili još jedan pogodak koji je poništen zbog minimalnog ofsajda, da bi u 39. minuti ipak stigli do dva pogotka prednosti. Bio je to sjajan solo prodor Jordanca Al-Tamarija koji je uz efektan finiš uključio i tunel jednom igraču Lyona.

U drugo je poluvrijeme Lyon ušao nešto angažiranije, no presjekao je njihove ambicije Al-Tamari novom solo-akcijom i zgoditkom. Kapetan Lyona Alexandre Lacazette uspio je ipak zabiti pogodak za domaću momčad u 69. minuti, da bi u 80. zaradio izravni crveni karton zbog laktarenja protivničkog igrača.

Nakon tog trenutka Montpellier je imao još lakšu plovidbu, te su na koncu stigli i do 1:4 preko Nigerijca Akora Adamsa. Montpellier je tako isprao gorčinu uvodnog remija s Le Havreom, dok javnost već gubi strpljenje s trenerom Lyona Laurentom Blancom. Lyon je imao loš pripremni period u kojem su izgubili četiri od pet utakmica, te su sada i u uvodna dva kola vezali dva poraza, nakon što ih je Strasbourg u prvom kolu pobijedio s 2:1.

I Parižani su upisali kiks u prvom kolu, remiziravši na domaćem terenu s Lorientom u utakmici bez golova. Stigli su zato u goste Toulouseu željni prve pobjede u post-Neymar-Messi fazi kluba. Nije taj njihov naum prihvatio domaćin, koji je gostima prepustio loptu i organizirano se branio, pa je tako PSG imao 76% posjeda lopte, ali samo 3 udarca u okvir gola.

Kada već Lee Kangin, Gonçalo Ramos i Vitinha nisu mogli naći put to toulouških vrata, gostujući strateg Luis Enrique uveo je na poluvremenu u igru Kyliana Mbappéa i Ousmanea Dembéléa. Isplatilo mu se to već u 62. minuti kada je Mbappé prvo sam izborio, a onda i realizirao jedanaesterac za 0:1.

Ipak, gosti tada mijenjaju plan i kreću u potragu za bodom, da bi ju ostvarili na isti način kao i Parižani. U 85. je minuti Zakaria Aboukhlal iznudio prekršaj Achrafa Hakimija u gostujućem kaznenom prostoru, a zatim i sam realizirao kazneni udarac za 1:1 i veliki bod.

Zabrinjavajući je to start sezone za Enriquea, koji tako na kontu imak tek dva boda. Toulouseu je pak ovaj veliki bod bio četvrti, te su ponovno pokazali hladnu glavu, jer su i u prvom kolu protiv Nantesa gubili, da bi okrenuli utakmicu i slavili 1:2.

Komentari

Povezano