Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Novi kiks Uniteda, Sheffield United matematički ispao iz Premier lige

Četiri susreta engleskog Premiershipa imali smo priliku pratiti u standardnom subotnjem terminu od 16 sati, a najuzbudljivije je bilo na Old Traffordu, gdje je Burnley pogotkom iz kaznenog udarca kojeg je u 87. minuti realizirao Zeki Amdouni došao do 1:1 i boda protiv Manchester Uniteda.

Crvene vragove u vodstvo je osam minuta prije toga doveo Antony, a momčad Erika ten Haaga ubilježila je četvrti remi u posljednjih šest prvenstvenih utakmica, u kojima je skupila tek sedam bodova. Burnleyu ovaj bod zlata vrijedi u borbi za opstanak koja za njih slijedi do konca sezone, dok se United nalazi na šestom mjestu s 54 osvojena boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A na bod im se današnjom 5:1 domaćom pobjedom protiv Sheffield Uniteda približio Newcastle United, koji je svom današnjem suparniku ove sezone zabio čak 13 pogodaka i tako postao momčad s najviše zabijenih pogodaka protiv jednog suparnika u jednoj sezoni u povijesti Premierlige. Gosti su poveli u 5. minuti pogotkom Anela Ahmedhodžića, a mrežu našeg Sheffielda je 20 minuta kasnije pogotkom iz kaznenog udarca načeo Alexander Isak.

Do kraja susreta Sheffield je još četiri puta morao vaditi loptu iz mreže, a strijelci za Svrake bili su Bruno Guimaraes, ponovno iz kaznenog udarca Isak, Callum Wilson, te je loptu u svoju mrežu pospremio Ben Osborne.

Na Craven Cottageu su bodove u gradskom derbiju podijelili domaći Fulham te Crystal Palace. Nakon siromašnog prvog poluvremena, domaćine je u vodstvo u 52. minuti doveo Rodrigo Muniz, a bod gostima iz južnog Londona donosi Jeffrey Schlupp u 87. minuti susreta. Ovih 1:1 znači da su ova dva rivala podijelili bodove u posljednja tri međusobna susreta, a na tablici ih dijeli jedno mjesto i tri boda – Fulham je 13. sa 43, a Crystal Palace 14. s 40 bodova na kontu.

Wolverhampton je na svom terenu s 2:1 slavio protiv Luton Towna. Svoj 11. prvenstveni ovosezonski pogodak postigao je u 39. minuti Hee-Chan Hwang te doveo Vukove u vodstvo, koje je već nakon pet minuta igre u drugom poluvremenu udvostručio Toti Gomes. Jubilarnim, desetim pogotkom ove sezone Carlton Morris pogađa za goste u 80. minuti te postavlja konačan rezultat susreta.

Wolvesi su ovom pobjedom barem privremeno zasjeli na 10. mjesto, dok Luton drži prvo mjesto ispod crte koja znači ispadanje u Championship te jedan bod zaostaje za Nottingham Forestom.

Komentari

Povezano