Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Novi kolaps i novi otkaz za Riversa

Glenn Anton Rivers, poznatiji pod nadimkom ”Doc”, više nije trener Philadelphia 76ersa, obznanio je klub na svojim društvenim mrežama. Očekivan je ovo rasplet događaja nakon kolapsa u posljednje dvije utakmice konferencijskog polufinala protiv Boston Celticsa.

Sixersi su u aktualno NBA doigravanje ušli s treće pozicije istočne konferencije te su u prvoj rundi pomeli Brooklyn Netse što je ujedno bila i jedina metla u dosadašnjem dijelu doigravanja. Uslijedio je sraz sa spomenutim Celticsima u kojem su vodili s 3-2 u seriji uz domaću šestu utakmicu u kojoj je uslijedio veliki raspad sistema koji, posljednjih godina, simbolizira ovu franšizu. Nakon toga ih je, u odlučujućoj sedmoj utakmici igranoj u TD Gardenu, Jayson Tatum s 51 poenom poslao na godišnji odmor.

Taj je poraz presudio 61-godišnjem američkom stručnjaku koji je Philadelphiju vodio s klupe posljednje tri sezone te je svaku završavao u polufinalima Istoka. 2021. godine su ih s 4-3 u seriji neočekivano izbacili Atlanta Hawksi, 2022. godine su bolji bili košarkaši Miami Heata s 4-2, a ove godine Boston Celticsi s 4-3.

Rivers klupu Sixersa napušta s omjerom od 154 pobjede i 82 poraza u regularnoj sezoni te s 20 pobjeda i 15 poraza u doigravanju. Tijekom protekle tri sezone, najbolji omjer u NBA ligi su imali Phoenix Sunsi, Milwaukee Bucksi te Philadelphia 76ersi, a sve tri franšize su promijenile trenera nakon ispadanja u ovom doigravanju.

Rivers je u dosadašnjoj karijeri s klupe vodio četiri franšize – Orlando Magic, Boston Celticse, LA Clipperse za koje je igrao tijekom profesionalne karijere te Philadelphia 76erse. U 24 trenerske sezone je dva puta bio u finalima, oba puta sa Celticsima, te je osvojio jedan prsten i to u sezoni 2007./08. Bit će veoma zanimljivo vidjeti gdje će Doc dobiti sljedeći NBA angažman s obzirom da se radi o treneru koji je:

  • izgubio rekordne 33 utakmice u kojima je pobjeda označavala prolazak dalje
  • izgubio rekordnih 8 serija u kojima je vodio s 3-2
  • izgubio rekordnih 11 odlučujućih sedmih utakmica
  • izgubio rekordnih 13 serija u kojima je imao vodstvo.
Komentari

Povezano