Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Novi pogodak Marka Tolića donio pobjedu Slovanu

Osim Dinama, večeras smo imali prilike vidjeti i 9 utakmica u playoffu Europa lige. Detaljni izvještaj s naglaskom na hrvatske te ex-HNL igrače možete pročitati u nastavku.

Švedski Häcken protiv Aberdeena vodio je 2:0 pogocima Layounija iz 36. te Sadiqa iz kaznenog udarca u 69. minuti, no uspio prokockati vodstvo u samo 4 minute. Miovski i Devlin postigli su pogotke za žilave Škote koji se s dobrim rezultatom vraćaju na Otok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavia Prag na domaćem je terenu dočekala Zoryu Luhansk srpskog trenera Nenada Lalatovića i slavila pogocima zamjene Tijanija u 81. te Masopusta u 94. minuti za konačnih 2:0.

Ajax naših Jakova Medića i Josipa Šutala, koji je otputovao s ekipom ali nije bio u konkurenciji, na gostovanju kod bugarskog Ludogoretsa bivšeg Dinamovog trenera Ivayla Peteva te hrvatskog vratara Simona Sluge uvjerljivo je slavio s 4:1. Hat-trick je postigao sjajni Muhammed Kudus koji je možda igrao i posljednju utakmicu za Kopljanike, a još je jedan gol dodao Brian Brobbey, da bi utješni gol za domaće postigao Olivier Verdon iz kaznenog udarca. Jakov Medić odigrao je svih 90 minuta utakmice.

Slovenska Olimpija veznjaka Ivana Posaveca i HNL znanaca Admira Bristrića te Raula Florucza dočekala je azerbajdžanski Qarabağ bivšeg Rijekinog igrača Marka Vešovića. Nakon 90 minuta, Zmajčeki su teren napustili pognutih glava i s porazom od 2:0. Sve je bilo riješeno još u prvih 45 minuta kad su pogotke postigli Medina i Andrade.

Royale Union Saint-Gilloise bio je favorit protiv švicarskog Lugana, a to je na terenu i potvrdio slavljem 2:0. Pogotke su u 8. i 71. minuti postizali Ayensa i Terho.

Marko Tolić u redovima Slovana Bratislava imao je težak zadatak protiv ciparskog Arisa Limassola u čije je redove nedavno pristigao talentirani hrvatski vratar Mislav Zadro. Ipak, nakon 90 minuta, Slovaci su slavili s 2:1, a prvi je pogodak, svoj novi europski, postigao baš bivši Dinamov fantazist. Na 2:0 u 57. minuti povisio je David Strelec, a za Ciprane je u 73. minuti smanjio Mayambela.

Jedno od najvećih ovosezonskih europskih iznenađenja, s Farskog otočja na domaćem je terenu igrao protiv moldavskog Sheriffa, a konačno razrješenje dobit ćemo za 7 dana. Poveli su domaćini preko Patricka Da Silve u 52. minuti, da bi za Sheriff u 73. minuti izjednačio Mbekeli.

Olympiakos, u čijim je redovima odnedavno bivši Hajdukov napadač Ivan Brnić, je bio veliki favorit protiv srpskog Čukaričkog na čijoj klupi sjedi nekadašnji igrač Rijeke Dušan Kerkez. Potvrdili su momci iz Pireja svoj status već u prvom poluvremenu koje je okončano rezultatom 3:0. Pogotke su postizali El Kaabi u 2. i 39. minuti te Fortounis u 15. minuti, da bi utješni gol za goste postigao Janković u 92. minuti. Ivan Brnić nije bio ni na klupi.

Komentari

Povezano