Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Novi porazi hrvatskih klubova u ABA ligi

Drugo kolo regionalne košarkaške AdmiralBet ABA lige je okončano s dvije večerašnje utakmice u kojima su sudjelovali hrvatski klubovi. Kao što smo i navikli ove sezone, oba kluba su doživjela poraze pa je tako omjer tri hrvatska kluba u natjecanju poražavajućih 0-6.

Najprije su na parket u Morači izašli košarkaši Studentskog centra i Zadra u susretu koji je okončan pobjedom Podgoričana od 88:75. Zadrani su susret otvorili na fenomenalan način te su nakon treće trice Arijana Lakića poveli sa 16:4, no onda je uslijedio niz od 13-0 za domaće kojim su preokrenuli susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do poluvremena je još uvijek sve bilo otvoreno te su ”Studenti” vodili s dva poena razlike (41:39), ali ključnom dionicom će se pokazati treća četvrtina u kojoj Studentski Centar dolazi do +11 pa više nije bilo povratka za izabranike Danijela Jusupa.

“Studente” su do pobjede predvodili Kenan Kamenjaš s 14 poena i 12 skokova te Zoran Vučeljić s 13, dok je kod Zadrana odličan bio Luka Božić s 26 poena i 11 skokova.

Nešto izjednačeniji je bio ogled između Cibone i FMP-a u Draženovom domu. Nakon tijesne prve četvrtine, “Vukovi” su na poluvrijeme otišli s vodstvom od 51:43 ponajviše zahvaljujući šest pogođenih trica u drugoj dionici.

Kompletna prednost Cibone je nestala u trećoj četvrtini u kojoj postižu tek 14 poena, a primaju 27 pa Beograđani imaju +5 na ulazu u četvrtu četvrtinu. Košem Huga Bessona točno 100 sekundi prije kraja, FMP je poveo s devet poena razlike te se činilo da je Cibonin brod potonuo.

Ipak, nakon timeouta su Zagrepčani goropadno izašli na teren pa su najprije koš-faulom Tomislava Buljana smanjili na -6 da bi nakon odlične obrambene reakcije i blokade pojurili u kontranapad kojeg je ubačenom tricom završio Ivan Majcunić. Šlag na tortu je bila Buljanova trica za izjednačenje na 87:87 52 sekunde prije kraja.

Ipak, u napetoj završnici su bolje reagirali goste koji su u konačnici slavili s 93:89 za prvu ovosezonski pobjedu. Do trijumfa su ih predvodili Hugo Besson s 22 poena i Aleksa Stepanović s 21 poenom, dok je kod poraženih Alex Stein ubacio 18 poena, a Domagoj Proleta i Tomislav Buljan po 16.

Komentari

Povezano