Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Novi trener Osijeka: “Opus Arena može biti predmet zavisti mnogih europskih klubova”

Novoimenovani trener NK Osijeka Federico Copittelli danas je u 11 sati održao prvu press konferenciju na Opus areni. Copittelli je potpisao ugovor do 2026.  i biti će drugi strani trener u povijesti Osijeka nakon Austrijanca Renea Pomsa, te četvrti talijanski trener u povijesti HNL-a nakon Edoarda Reje, Sersea Cosmija i Paola Tramezzanija.

39-godišnji trener nije krio oduševljenje svojim dolaskom u hrvatski klub:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakva infrastruktura može biti predmet zavisti mnogih europskih klubova. Prepoznajem smjer u kojem bi klub trebao ići, a prisustvo Josea Bota za mene je jamstvo uspjeha. Svi moji dosadašnji angažmani temeljili su se na studioznom radu, razvijanju mladih igrača što će onda polučiti i rezultat. Hvala svim navijačima koji su mi preko društvenih mreža poslali podršku. Moj stožer i ja dati ćemo sve od sebe da za njih ostvarimo rezultate.

Federico Copittelli

Sportski direktor Jose Boto o Talijanu je rekao:

On je moj osobni izbor nakon iscrpne potrage za novog trenera. Glavne karakteristike koje sam želio su ambicija, rad sa mladima i karakter, a sve tri karakteristike uočio sam kod njega.

Jose Boto

Copittelli je do sada vodio mlađe kategorije Rome, Torina, Frosinonea i Leccea, te sa njima osvojio ukupno pet trofeja, a najrecentniji dolazi iz sezone 2022/23 kada je momčad Leccea do 19 godina predvodio do naslova prvaka Italije u tom uzrastu.

Obzirom na rezultate apeninski mediji su ga već prozvali novim Robertom de Zerbijem, a ostaje nam vidjeti može li u Osijeku opravdati taj nadimak.

Komentari

Povezano