Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Novi trener u Zaboku, hrvatski centar seli u Mađarsku

Iza nas je novi dan na košarkaškom tržištu, uz dva zanimljiva potpisa što se Hrvata tiče.

Ivan Tomas nakon dvije sezone provedene na klupi Bosca preuzima ponovno momčad Zaboka, koju je već vodio tri uzastopne sezone prije nego li je sjeo na klupu Salezijanaca. S Boscom je Tomas prvu sezonu izborio ulazak u HT Premijer Ligu, da bi u drugoj sezoni stigao do playoffa najjačeg ranga hrvatske košarkaške lige, ispavši od Splita, te do četvrtfinala Kupa Krešimira Ćosića, gdje su ispali od gradskog rivala i kasnijeg finalista Cedevite Junior. Tomas je također vodio U18 te U20 reprezentacije Hrvatske, te je neko vrijeme bio i pomoćnik u seniorskoj reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi igrač mađarskog prvoligaša Debrecena je 25-godišnji 211 centimetara visoki centar Lovro Buljević, koji u mađarsku prijestolnicu kobasica stiže nakon vrlo dobre sezone u slovenskom i ABA2 viceprvaku Heliosu iz Domžala.

Buljević je za slovenski sastav protekle sezone nastupio u 48 utakmica, pritom bilježivši 12.4 poena i 6.6 skokova po susretu, uz vrlo dobrih 56% šuta iz igre te 1.4 poena po šutu. Biti će to Buljevićev povratak u Mađarsku, budući da je sezonu 2021/22 započeo u klubu Atomeromu, a u karijeri je još igrao za Cibonu, Zapad, Goricu, Hermes Analiticu, Cedevitu, Mladost, Zabok i Široki.

Komentari

Povezano