Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Novi treneri u Gorici i Osijeku, Barać produžio u Mađarskoj

Posljednjeplasirana momčad protekle sezone HT Premijer Lige Gorica u sezonu u Prvoj Ligi ulazi s novim trenerom, a riječ je o 43-godišnjem Nevenu Nikoliću koji će na klupi Bikova zamijeniti Braslava Turića. Nikolić je prošlu sezonu započeo na klupi BiH premijerligaša Promo iz Donjeg Vakufa, ali tamo se zadržao svega dva mjeseca. Ranije u karijeri vodio je Zrinjevac te mostarske klubove Student i Zrinjski.

Vrijednosnice Osijek i Srđan Helbich zaključili su suradnju na koncu prošle sezone, koju su Brokeri završili na 3. mjestu Prve Lige, unatoč najvećem budžetu u drugom rangu hrvatskog ligaškog košarkaškog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi trener osječke momčadi tako je postao Domagoj Kujundžić koji se vraća na klupu momčadi koju je već vodio od siječnja 2019. do studenog 2020. godine. Kao pomoćni trener Kujundžić je radio u Splitu i Cedeviti, a klupu prve momčadi vodio je još u mostarskom Studentu, Posušju, Alkaru i Zaboku.

Iskusni hrvatski košarkaš Boris Barać produžio je suradnju na još jednu sezonu s mađarskim prvoligašem KC Szombathely, što će mu biti četvrta uzastopna sezona u gradu na krajnjem zapadu susjedne nam države.

Karijeru je ovaj 204 centimetara visoki 32-godišnji krilni centar započeo u Širokom, da bi preko Cibone, Zadra, češkog Nymburka, portugalskog Porta i španjolske Palma de Mallorce stigao u Mađarsku. Prošle je sezone bilježio 10.1 poena i 4.3 skoka po susretu, a u sve tri sezone u Szombathelyu je osvojio naslov prvaka, uz dva osvojena kupa Mađarske.

Komentari

Povezano