Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Novi Zeland prošao prve favorite, Argentina preokretom Velšane

Subota je na Svjetskom prvenstvu u ragbiju značila početak četvrtfinalnog natjecanja, a već prva dva dvoboja donijela su nam sjajan ragbi.

Prvi dvoboj igrao se na Velodromeu u Marseillu, a po prvi puta u povijesti natjecanja u četvrtfinalu istog sastale su se momčadi plasirane ispod petog mjesta po svjetskom ragbi rankingu. Argentina je u posljednjih 20-ak minuta susreta protiv Walesa napravila sjajan preokret i pobjedom 29:17 treći puta u svojoj povijesti stigla do polufinala Svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velšani su tryem i dva pogotka nogom legendarnog Dana Biggara poveli 10:0 već u 21. minuti, da bi potom slijedila četiri pogotka nogom Emiliana Boffellija na drugoj strani, jedan čak i sa svoje polovice, čime su Los Pumas poveli 12:10 početkom drugog poluvremena. Wales uzvraća polaganjem i pretvaranjem u 58. minuti, ispostaviti će se kasnije njihovim posljednjim poenima, jer potom kreće uragan Argentine – dva trya s pretvaranjem i pogodak nogom Nicolasa Sancheza za veliko slavlje fanatičnih Južnoamerikanaca.

U svoje deveto finale u deset odigranih Svjetskih prvenstava plasirali su se ragbijaši Novog Zelanda, koji su na Stade de Franceu pobijedili trenutno prvoplasiranu momčad svjetske ljestvice, reprezentaciju Irske. Bio je to ujedno osmi poraz Irske u isto toliko nastupa u četvrtfinalima. All Blacksi su uspostavili dominaciju i već nakon 20 minuta igre poveli s 13:0, da bi Irci do poluvremena smanjili na minimalnih 18:17.

U posljednjih deset minuta susreta ušlo se s prednošću Novog Zelanda 28:24 te je uslijedio irski uragan prema njihovoj polovici, ali na koncu bez uspjeha. Bio je ovo ujedno i posljednji susret legendarnog irskog ragbijaša Johnnya Sextona u njegovoj reprezentativnoj karijeri, u kojoj je u 119 nastupa upisao nevjerojatnih 1.108 poena.

Komentari

Povezano