Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Novi Zeland svladao Hrvatsku i zakomplicirao situaciju u skupini

Nakon jučerašnje fantastične pobjede protiv Slovenije, hrvatski košarkaši su danas odmjerili snage protiv Novog Zelanda. Groznom posljednjom četvrtinom Hrvatska je prosula pobjedu i upisala poraz 90:86.

Novozelanđani su odigrali odličnu prvu četvrtinu te nisu dopustili Hrvatskoj da se odlijepi. Posebno su impresivni bili za tri poena koje su u prvih deset minuta šutirali 6/8. Hrvatski košarkaši su djelovali dobro u napadu, dok u obrani to nije bilo na razini iz utakmice protiv Slovenije. Tako se na prvi mali predah otišlo rezultatom 29:28 za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobra igra Novog Zelanda se nastavila i u drugoj četvrtini. Krajem nje su pobjegli na prednost od osam razlike, odnosno 50:42. Tada je Josip Sesar pozvao minutu odmora nakon koje se Hrvatska stabilizirala. Na krilima Marija Hezonje i Ivice Zupca napravila je seriju 11:2 i ponovno došla do vodstva.

Do kraja druge četvrtine Hrvatska se odvojila do prednosti 60:55 s kojom se i otišlo na predah. Izabranici Josipa Sesara su odlično djelovali u fazi napada, ali je problem bila obrana u kojoj su se prelako primali poeni.

U trećoj četvrtini Hrvatska je povela 72:65 i činilo se kako su se napokon odlijepili. No, Novozelanđani nisu odustajali i brzom serijom su još jednom izjednačili. Tada je Zubac zabio koš-faul i dao Hrvatskoj “prostora za disanje”. U posljednjih deset minuta ušlo se s rezultatom 79:74 za Hrvatsku.

Tamo je Novi Zeland do kraja prijetio te su minutu prije kraja izjednačili na 86:86. Nakon promašaja Šarića imali su i napad za vodstvo koji su iskoristili za vodstvo 88:86 35 sekundi do kraja. Hezonja je promašio tricu za vodstvo te su Novozelanđani dovršili seriju 11:0 i upisali pobjedu od 90:86.

Hrvatska unatoč porazu i dalje gotovo sigurno prolazi skupinu kao prvoplasirana. Slovenija je veliki favorit u susretu protiv Novom Zelanda te sve osim njene pobjede od 28 razlike bi značilo prvo mjesto za Hrvatsku. U slučaju pobjede Novog Zelanda oni idu dalje kao prvi.

Komentari

Povezano