Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Novo Vrijeme uvjerljivom predstavom slavilo protiv Torcide

Peti i posljednji susret prvoga kola Supersport HMNL-a u Makarskoj su odigrali Novo Vrijeme i Torcida. Iako je utakmica po igri bila puno više izjednačena, rezultat je otišao uvjerljivo na stranu domaćina koji je slavio s uvjerljivih 6:3.

Torcida je bolje ušla u susret te je preko Jakova Hrstića i Milana Družijanića stvorila nekoliko odličnih prilika u uvodnim minutama koje je vratar Filip Bašković morao spašavati izvanrednim obranama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Makarani nisu žurili u svojim naletima te su strpljivo tražili svoje prilike, a jednu takvu je dobio Arthur Tchato u devetoj minuti kada se zagradio na lijevom krilu i iz okreta u teškoj poziciji pogodio svojom lijevom nogom na prednost domaćina.

Prednost je umalo udvostručio Klemen Duščak nekoliko minuta kasnije, ali Josip Bilandžić je pravovremenom reakcijom zaustavio njegov pokušaj, a iz toga je nastala kontra u kojoj se Ante Kovačević našao u savršenoj poziciji, no pucao je daleko pored gola.

U sličnoj situaciji našao se Hrstić u posljednjoj minuti prvog poluvremena, ali i on je ostao također neprecizan je Novo Vrijeme zadržalo prednost do predaha.

Torcida je i u drugo poluvrijeme ušla bolje i kroz brzu tranziciju stvorila nekoliko dobrih akcija u kojima su ovoga puta Dario Marinović i Franco Jelovčić uputili opasne udarce, ali zahvaljujući Baškoviću rezultat se nije mijenjao.

Makarani su te promašaje naplatili u 25. minuti kada je nakon brze kombinacije iz slobodnog udarca Nicolas Menendez ostao sam na deset metara od gola i preciznim udarcem pogodio za 2:0.

Četiri minute kasnije Taras Korolyshyn je nakon slobodnog udarca zabio za novo slavlje Novog Vremena, a Torcida je do svog prvog pogotka konačno stigla u 31. minuti kada je Toni Legčević odlično pogodio suprotni kut svojom desnom nogom.

Taj pogodak je vratio nadu Torcidi samo na kratko jer već minutu kasnije Novo Vrijeme stiže do novog pogotka preko Vitora Huga de Lime da Silve. Raspad sistema u obrani Splićana dodatno je potvrdio Davi Dos Santos Melo Araujo dvije minute kasnije novim pogotkom koji je u riješio sve sumnje o tome tko će uzeti sva tri boda.

Tri minute prije kraja mreža se ponovo trese, ponovo u korist Novog Vremena zahvaljujući Toniju Jelaviću. Na taj pogodak gosti su brzo odgovorili preko Jelovčića, a pred sam kraj Marinović je još malo ublažio poraz.

U idućem kolu Novo Vrijeme čeka gostovanje protiv novog prvoligaša Rijeke, dok će Torcida svoje prve bodove tražiti kod kuće protiv Osijeka.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano