Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nuggetsi na korak od polufinala, Hawksi i Knicksi slavili kod kuće

Brz je tempo odigravanja utakmica u prvoj rundi NBA doigravanja pa smo i protekle noći bili počašćeni s tri nove utakmice u kojima su Nuggetsi poveli s 3-0 u seriji, Knicksi s 2-1, dok su Hawksi smanjili deficit na 1-2.

[7] Atlanta Hawks – Boston Celtics [2] 130:122 (1-2)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hawksi su u svojoj StateFarm Areni ugostili Celticse u namjeri da smanje zaostatak u seriji nakon dva poprilično uvjerljiva poraza u TD Gardenu i u tome su uspjeli.

Nešto su sporije Celticsi krenuli u dvoboj (šut 2/8), no jednom kada su krenuli sipati u prvoj četvrtini nisu stali te su prvu dionicu kompletirali s čak 9 postignutih trica. Usprkos tome, vodili su sa samo 4 poena razlike – 37:33. Obje ekipe su pogađale preko 50% šuteva iz igre te su bile ravnomjerno raspoređene – Boston je bio bolji izvana (9/16 za 3 poena), dok je Atlanta bila bolja iznutra (11/16 za 2 poena). Jayson Tatum je predvodio Celticse s 11 poena, dok je Saddiq Bey kao rezerva Hawksa ubacio 9 poena na 3/3 iz igre uz oba pogođena slobodna bacanja.

U prvih 5 minuta druge četvrtine smo vidjeli 6 trica, po 3 s obje strane, a nakon što su gosti poveli s 53:50 tricom Jaylena Browna, Hawksi su serijom od 20:3 u 3 i pol minute sredinom druge dionice preokrenuli dvoboj i došli do vodstva od 14 poena razlike – najvećeg u kompletnoj seriji. Celticsi su bolje odreagirali u završnici poluvremena pa su prepolovili zaostatak te je konačan rezultat glasio 74:67.

Ove dvije momčadi su kombinirano ubacile čak 23 trice (15-8 za Boston) u prvom poluvremenu, a njihovi igrači s klupe su dali veliki obol (35:24 za Atlantu). Najbolji strijelci Hawksa su bile rezerve – Bogdan Bogdanović s 15 te Saddiq Bey s 12 poena, a što je još važno napomenuti jest da su obojica pogodila sve šuteve iz igre. Clint Capela i Trae Young su dodali po 10, dok su na drugoj strani dvoznamenkasti bili Jayson Tatum sa 17 poena, Malcolm Brogdon i Marcus Smart s 13 te Grant Williams s 11 poena.

Što se rekorda tiče, Hawksi su sa 74 postignuta poena izjednačili rekord franšize po broju poena postignutih u prvom poluvremenu NBA doigravanja, dok su Celticsi s 15 trica postavili rekord franšize po broju trica u prvom poluvremenu NBA doigravanja.

Nastavila je Atlanta ondje gdje je stala u drugoj četvrtini te su na krilima Younga i Dejounte Murraya koji su kombinirano ubacili 16 od 26 poena u trećoj četvrtini zadržali vodstvo od 7 poena razlike. Imali su Hawksi +12 90 sekundi prije kraja, ali Celticsi mini serijom od 5:0 spuštaju tu razliku.

Gosti su taj niz produljili na 13:2 početkom četvrte četvrtine pa su došli na samo pola koša zaostatka. Sredinom četvrtine se upalio i Al Horford s 8 uzastopnih poena, no Hawksi predvođeni Youngom, koji je ovog puta napokon iskorištavao činjenicu da Celticsi pick brane u dropu, održavaju prednost. U posljednje dvije minute se ušlo s vodstvom domaćih od 3 poena razlike, a Murray je tricom iz kornera to povećao na 6. Nije to bilo dugog vijeka jer Marcus Smart svojom petom tricom to poništava, no Atlanta do novog vodstva od dva posjeda razlike stiže Youngovim floaterom 45 sekundi prije kraja susreta.

U sljedećoj akciji Celticsa poslije timeouta, Jaylen Brown ostaje sam na trici sa sredine, no promašuje, dok Trae Young s dva pogođena slobodna bacanja povećava na +7 i završava posao. Young je bio najbolji strijelac susreta s 32 poena uz 9 asistencija i 6 skokova, a njegov bekovski partner Dejounte Murray je ubacio 25 uz 6 skokova i 5 asistencija, dok su Bogdan Bogdanović i Saddiq Bey dodali po 15 poena. Young i Murray su postali prvi Atlantin duo s 25+ poena, 5+ skokova i 5+ asistencija u utakmici NBA doigravanja nakon 1966. godine i Lennyja Wilkensa te Billa Bridgesa. U redovima poraženih je Jayson Tatum upisao ”double-double” s 29 poena i 10 skokova, dok je Marcus Smart ubacio 24 poena uz 8 asistencija.

[5] New York Knicks – Cleveland Cavaliers [4] 99:79 (2-1)

Knicksi su u, vjerojatno, najteže gledljivoj utakmici dosadašnjeg doigravanja svladali Cavalierse u Madison Square Gardenu za vodstvo od 2-1 u seriji.

Na startu ogleda između Knicksa i Cavsa smo gledali festival promašenih trica (kombinirano 1/14 nakon prvih 7 minuta košarke), a s tri pomašaja su prednjačili Julius Randle s jedne te Darius Garland s druge strane. Za 7 minuta smo kombinirano vidjeli 7 koševa iz igre i 5 promašenih slobodnih bacanja. Mislim da smo Vam dovoljno približili situaciju na parketu uzavrelog MSG-a.

Prva četvrtina je završila nerješenim rezultatom 17:17. Dva imena su se ipak uspjela izdignuti iz ovog “zidanja” (Cavsi 33% iz igre, Knicksi 26%), a to su RJ Barrett s 10 poena za Knickse (jedine dvije trice domaćih) te Donovan Mitchell s 9 poena (jedina trica gostiju).

Početak druge četvrtine je tekao u sličnom stilu kao i kompletna prva. Isaac Okoro je svojom tricom doveo Cavse u vodstvo od 24:23, međutim Knicksi serijom od 22:8 kompletiraju poluvrijeme vodstvom od 45:32. Ta 32 poena su rekordno mali broj poena Clevelanda u doigravanju u 21. stoljeću, odnosno od 1996. i treće utakmice prve runde protiv Knicksa. RJ Barrett je bio vodeći strijelac s 14 poena, a u drugoj dionici mu se pridružio Jalen Brunson s 8 poena. Donovan Mitchell je u redovima Cavaliersa bio jedini dvoznamenkast s 12 poena i 7 skokova, dok je u prvom dijelu razočarao Darius Garland koji je ubacio 3 poena uz 1/12 iz igre. Cavsi su iz igre šutirali ukupno 31%, dok su za tricu šutirali 10% (2/19), a imali su i 12 izgubljenih lopti što je poluvrijeme za zaborav.

U trećoj četvrtini su se razigrali Brunson i Randle, dok su Cavalierse u kakvoj takvoj igri držali Donovan Mitchell i Caris LeVert koji je, nakon što je prvo poluvrijeme kompletirao bez poena, zabio 11 poena u prvih 7 minuta drugog dijela. Ipak, njihov dvojica nisu bili dovoljni da održe priključak pa su Knicksi poslije serije od 8:0 treću dionicu okončali vodstvom od 72:55.

U posljednjoj dionici su Knicksi samo dovršili posao, a do slavlja od 99:79 su ih predvodili Jalen Brunson s 21 poenom te RJ Barrett s 19 poena i 8 skokova, dok je kod poraženih Donovan Mitchell postigao 22 poena.

Cleveland ove sezone nijednom nije bio poražen s 20 ili više poena razlike te nijedna NBA momčad ove sezone nije zabila manje od 80 poena. Sve do večeras.

[8] Minnesota Timberwolves – Denver Nuggets [1] 111:120 (0-3)

Wolvesi su protekle noći u svom Target Centru ugostili prve nositelje Zapada s ciljem da dobru igru iz druge utakmice koju su na kraju izgubili, ovog puta pretoče u pobjedu. U tome nisu uspjeli.

Solidno je izgledala Minnesota na početku pa su poslije 7 minuta košarke vodili 7 poena razlike (19:12) što je ujedno bila i njihova najveća prednost u cijeloj seriji. Denver se konsolidirao te je serijom od 16:4 preokrenuo vodstvo u svoju korist, no na predah poslije prve četvrtine odlaze poravnati rezultatom 28:28.

Mnogo su bolji bili Nuggetsi u drugoj četvrtini te su poslije druge trice Kentaviousa Caldwell-Popea poveli s 9 poena razlike. Bilo je 45:36. Nastavili su košarkaši Denvera s kanonadom, a trice su zabijali redom ponovno Caldwell-Pope, Jamal Murray te Michael Porter Jr. koji je svojom tricom povećao na +13. Nakon toga su gosti imali priliku iz kontranapada doći do prednosti od 15 poena razlike, međutim Edwards na vrijeme bilježi blokadu nad Caldwell-Popeom i košem na nepostavljenu obranu smanjuje na -11. Bio je to početak serije od 10:3 s kojom su ”Vukovi” okončali prvi dio susreta.

Minnesota je na poluvremenu imala 3 dvozamenkasta košarkaša – Anthonya Edwardsa i Karl-Anthonyja Townsa koji su postigli po 13 poena te Mikea Conleya koji je zabio 10, dok su četiri košarkaša Denvera zabila 10 ili više na putu do vodstva od 61:55 – Kentavios Caldwell Pope 13, Jamal Murray i Nikola Jokić po 11 te Michael Porter Jr. koji je zabio 10.

Baš je Porter Jr. silovito krenuo u drugo poluvrijeme sa 7 poena za manje od 5 minuta kojima je povećao prednost na +12, a zanimljivo je da poslije 10 minuta u trećoj četvrtini nijedna momčad nije napravila seriju veću od 5:0. Minnesota je imala samo tri strijelca u tom razdoblju – Edwards je zabio 10, Towns 9, a Gobert 8 poena uz jedan, njemu sve samo ne svojstven, koš iz poluokreta. Nuggetsi su na koncu sa +6 otišli u posljednju dionicu.

Anthony Edwards je bio nezaustavljiv za obranu Denvera te je s novih 5 poena početkom posljednje dionice došao do brojke od 30 poena čime se izjednačio s Kobe Bryantom s 4 takve playoff utakmice prije 22. rođendana. Ispred njih je samo LeBron James koji je u doigravanju 8 puta prije svog 22. rođendana zabijao 30 ili više poena.

Nije Edwards dobijao potrebnu pomoć suigrača pa su dvama uzastopnim koševima Christiana Brauna, Nuggetsi ponovno poveli s 10 poena razlike 7 i pol minuta prije kraja utakmice. Nikola Jokić je u tim trenucima došao do svog prvog “triple-doublea” u ovogodišnjem doigravanju te 7. ukupno, a na kontu je imao 16 poena, 10 skokova i 10 asistencija. To je ujedno bio i prvi ”triple-double” učinak u kompletnom aktualnom doigravanju.

Usprkos tome što su izveli čak 22 slobodna bacanja više od Denvera (33-11), domaći košarkaši su na ulasku u posljednje tri minute bili u deficitu od 7 poena razlike. Na 9 poena prednosti je povećao Nikola Jokić koji iz blizine zabija na krasnu asistenciju Jamala Murraya iza leđa, a Murray je u obrambenom posjedu prije toga ukrao loptu Edwardsu. Čavao u lijes “Vukova” je zabio Porter Jr. tricom za nenadoknadivih +12 80 prije kraja.

Denver je timskom igrom došao do trijumfa te su imali 8 različitih košarkaša s minimalno 8 poena, a predvodili su ih Michael Porter Jr. s 25 poena i 9 skokova, Nikola Jokić s 20 poena, 12 asistencija i 11 skokova te Jamal Murray s 18 poena i 9 asistencija. U redovima poraženih je ponovno najbolji strijelac bio Anthony Edwards s 36 poena i 7 skokova, dok je Karl-Anthony Towns postigao 27 poena uz 7 skokova.

Komentari

Povezano