Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nuggetsi ponovno pobjedili Lakerse i poveli 3-0

Posljednja utakmica ove NBA večeri donijela nam je treću utakmicu serije Los Angeles Lakersa i Denver Nuggetsa. Jezerčani su ugostili prošlosezonske prvake, a gosti su slavili rezultatom 112:105.

Bila je ovo ponovno slična utakmica većini okršaja ove dvije momčadi – Lakersi su ušli s više energije u dvoboj, ostvarili +10 nakon prvih 12 minuta i držali vodstvo do poluvremena, no u nastavku Nuggetsi stišću papučicu za gas, dokazuju zašto su ponajbolja momčad lige i osvajaju treću dionicu rezultatom 34:22 što ih dovodi u ugodno vodstvo pred kraj susreta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćini, koji su šutirali katastrofalnih 3/24 za tri poena nisu imali nikakve šanse za hvatanje priključka na samom kraju. Denver je svojim efikasnim napadom i izvrsnom obranom sigurno priveo utakmicu do konačnih sedam poena razlike.

Nuggetsi, koji su slavili 11. put zaredom protiv Lakersa imali su čak četiri igrača iz petorke s preko 20 poena. Ovaj put ih je predvodio Aaron Gordon s 29 poena i 15 skokova, dok je igra Nikole Jokića konstanta (24 poena, 15 skokova i 9 asistencija). Preko 20 išli su i Jamal Murray (22 poena, 9 asistencija) i Michael Porter Jr. (20 poena, 10 skokova). 

Poraženi sastav je dobio još jednu odličnu partiju od Anthonyja Davisa (33 poena, 15 skokova), a dobro su odigrali i LeBron James (26 poena, šest skokova i 9 asistencija) i Austin Reaves (22 poena, 4 ukradene lopte). Doprinos ostalih igrača domaćina bio je minimalan, a još jednu nevidljivu predstavu pružio je D’Angelo Russell koji je ostao bez poena.

Ovom pobjedom Nuggetsi su poveli 3-0 te imaju priliku rješiti seriju u noći s subote na nedjelju u 2:30 h. Vrijedi spomenuti kako nijedna momčad u povijesti NBA lige nije pobjedila seriju u kojoj je gubila 3-0 (omjer svih timova koji su se našli u toj situaciji je 0-152).

Komentari

Povezano