Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nuggetsi preokrenuli utakmicu i poveli 1:0 protiv Lakersa

Današnje playoff susrete zaključila je ona koja je ujedno i rematch prošlogodišnjeg konferencijskog finala Zapadne konferencije, a to je dvoboj drugoplasiranih Denver Nuggetsa i sedmoplasiranih Los Angeles Lakersa.

Gosti su u obrani ponovili prošlosezonski pristup na Nikoli Jokiću s taktikom Ruija Hachimure kao primarnog čuvara s Anthonyjem Davisom u help obrani u ulozi nalik free safetyu u američkom nogometu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj pristup je bivšem MVP-ju omogućio veći broj laganih poena što dokazuje njegovih 11 poena već u prvoj četvrtini, no upravo zato njegov fokus zbog očitog mismatcha nije bio toliko na razigravanju koje ga inače čini prijeko opasnim.

Gledali smo uistinu eksplozivan ulazak u igru Lakeshowa koji je predvođen Jamesovih 10 poena i 5 asistencija iskoristio tada šuterski slabu predstavu Nuggetsa i poveo s osam poena razlike u prvoj dionici.

Odveo je uskoro sjajni dvojac James – Davis  Lakerse na +12, no Nuggetsi su ponovno pokazali svoju izvrsnost ekspresnim 10:0 nizom u svega dvije minute igre kojim su izjednačili rezultat. Momčadi su do kraja prvog poluvremena razmjenjivali koš za košem, a u posljednjim sekundama mogli smo vidjeti još jednu Kraljevu majstoriju kad je s preko tri metra udaljenosti od linije za tri poena pogodio za 60:57 vodstvo Lakersa nakon 24 minute igre. 

Nakon pauze gledali smo drugačiji susret – prvaci su u potpunosti ušli u svoj standardni napadački groove. Nezaustavljivi kontranapadi, rapsodija trica i besprijekorna kretnja lopte obilježila je igru domaćina koja je kompletno nadigrala Lakerse te na koncu im ostvarila vodstvo od 11 poena pri ulasku u posljednju četvrtinu.

Tada najzaslužniji za odvajanje iz egala bio je Kentavius Caldwell-Pope s 12 poena (4/5 za tri poena). Na drugoj strani, svi elementi koji su goste doveli do vodstva su u potpunosti nestali, dok je najupečatljivija bila katastrofalna selekcija šuta i napadačka bezidejnost za vrijeme ključnih trenutaka u kojima su Nuggetsi povećavali vodstvo.

Lakersi se u posljednjoj dionici nisu uspjeli približiti bliže od sedam poena deficita pri kojem se okuražio tragičar susreta D’Angelo Russell (13 poena, 6/20 iz igre). Po devet poena Nikole Jokića i Jamala Murraya bilo je dovoljno za privođenje utakmice do konačnih +11.

Gledali smo još jednu dominantu partiju Nikole Jokića koji je stao na 32 poena, 12 skokova i 7 asistencija (15/23 iz igre). Izvrsno su pogađali i Jamal Murray (22 poena, 10 asistencija) i Michael Porter Jr. (19 poena). 

Izvrsne partije dvaju zvijezda Lakersa nisu bile dovoljne za pobjedu – Anthony Davis je postigao 32 poena i 14 skokova, dok je LeBron James upisao 27 poena, šest skokova i osam asistencija (10/16 iz igre).

Hoće li Nuggetsi povesti 2:0 ili će Lakersi napokon ostvariti pobjedu saznat ćemo u noći s ponedjeljka na utorak u 04:00 h.

Komentari

Povezano