Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nuno Borges svladao Nadala u Båstadu za prvu titulu karijere

Rafael Nadal nije u nedjelju u Båstadu uspio doći do titule te tako nije “obranio” naslov u Švedskoj koji je osvojio 2005. U finalu ga je porazio Nuno Borges s 2-0 u setovima. Portugalac je tako osvojio svoju premijernu titulu na ATP razini.

Nadal je u prvom gemu krenuo s neiskorištenom break prilikom da bi onda u idućem izgubio svoj servis. Započelo je to seriju breakova koja je potrajala do vodstva 4:2 za Borgesa koji tada zadržava svoj početni udarac. Zatim je i Španjolac zadržao svoj za smanjenje rezultata na 3:5, no Portugalac nije propustio osvojiti svoj servis gem kojim je prvu dionicu igre osvojio sa 6:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu ponovno Borges prvi radi break, ovaj put kod 2:2. Napravio je Portugalac break i kod vodstva 4:2 te je meč zaključio bez izgubljenog poena na svom servisu za pobjedu 6:3, 6:2.

Borges je ovom titulom postao deveti novi osvajač ATP titule u ovoj sezoni. Posljednji novi osvajač bio je Jack Draper u Stuttgartu, a idući će sigurno biti u Newportu gdje se večeras igra meč između Alexa Michelsena i Marcosa Girona. Portugalac će također ovom pobjedom doći i do rankinga karijere te će od idućeg tjedna boraviti na 42. poziciji ATP ljestvice dok će Nadal skočiti na 161. mjesto.

Komentari

Povezano