Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Oba su pala: Nakon Cityja, Aston Villa srušila i Arsenal

Nogometaši Aston Ville su večeras na svom Villa Parku ugostili Arsenal, momčad koja je u 16. kolo Premier lige ušla kao vodeća. Na tom mjestu se nisu zadržali jer su nakon pobjede Liverpoola nad Crystal Palaceom, “Topnici” poraženi od Aston Ville s minimalnih 1:0.

Domaći nogometaši su poveli već u sedmoj minuti. Nakon par brzih dodavanja, loptu je dobio Leon Bailey koji ulazi u šesnaesterac i podvaljuje za Johna McGinna, a on zabija za 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to McGinnov četvrti prvenstveni gol ove sezone što je ujedno i njegov osobni rekord.

Poslije primljenog gola je Arsenal preuzeo kontrolu nad loptom, međutim teško su stvarali izgledne šanse pa tako bilježimo tek udarac Martina Odegaarda s ruba šesnaesterca koji je završio pokraj vratnice i pokušaj Gabriela Martinellija koji je prebacio Emiliana Martineza, no lopta nije došla do gola.

Najbolju priliku za izjednačenje su imali u 38. minuti kada je Kai Havertz probio po lijevoj strani i ušao u kazneni prostor, dodao u sredinu za Gabriela Jesusa koji loptu ostavlja za Odegaarda koji je imao vremena i prostora za namjestiti se na šut, ali to je ukrotio Martinez. Argentinac je četiri minute kasnije upisao novu obranu nakon udarca Jesusa, a Villa je tako na odmor otišla uz minimalnu prednost od 1:0.

U 47. minuti se dogodila sporna situacija nakon što je Douglas Luiz udario Gabriela Jesusa nogom u nogu u kaznenom prostoru, međutim i nakon VAR intervencije je procijenjeno da to nije dovoljno za najstrožu kaznu.

Mogao je Arsenal slučajno doći do izjednačenja u 57. minuti nakon što se Martinez i Ollie Watkins nisu sporazumjeli poslije udarca iz kuta pa je Argentinac ispustio lopta koja onda pogađa u leđa engleskog napadača i odbija se u vratnicu. Minutu kasnije je Zinchenko gurnuo izvrsnu vertikalu za Havertza koji vidi natrčalog Odegaarda, ali kapetan Arsenala je ponovno neprecizan.

Villa je nakon toga zaprijetila preko Lucasa Dignea i Watkinsa, ali Raya je oba puta izlazio kao pobjednik iz tih duela. Smirila se utakmica u nastavku, a onda u 90. minuti Kai Havertz postiže pogodak za 1:1 i erupciju oduševljenja u gostujućem sektoru. Ipak, gol je odmah poništen zbog igranja rukom, a nakon dugog pregledavanja snimke u VAR sobi, sudac je ostao pri svom mišljenju i rezultat je ostao 1:0. Dojam je da je prvi rukom igrao Matty Cash, no dojam je jedno, a konačna odluka drugo.

Do kraja utakmice se rezultat nije mijenjao pa je Aston Villa tako u istom tjednu “skinula” i Manchester City i Arsenal. Pritom su došli do 15. uzastopne pobjede na domaćem terenu u Premier ligi. Tako je Liverpool ostao vodeći s 37 bodova, samo jednom više od Arsenala, dok je Aston Villa skočila na treće mjesto s dva boda manje od prvog mjesta.

Komentari

Povezano