Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Obala Bjelokosti na penale izbacila Sengal

U najzanimljivijem dvoboju osmine finala Afričkog kupa nacija su se susreli domaćin prvenstva Obala Bjelokosti i Senegal. Obala Bjelokosti se jedva plasirala u osminu finala te su prije ovoga susreta dali otkaz svom izborniku zbog čega su tražili trenere koji bi im uskočili u zadnji tren. Spominjala su se brojna poznata imena, ali na kraju ih je vodio Emerse Faé.

Domaćin je u prvom poluvremenu dominirao posjedom, ali Senegal je već u četvrtoj minuti poveo preko Habiba Dialla. Obala Bjelokosti do kraja susreta nije kreirala pregršt prilika, ali su u 86. minuti dobili kazneni udarac. Odgovornost je preuzeo Franck Kessié koji je postigao pogodak za 1:1 te je susret otišao u produžetke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U produžecima nije bilo puno akcije pa se pobjednik trebao odlučiti boljim izvođenjem penala. U trećoj seriji je igrač Senegala Moussa Niakhaté promašio cijeli okvir gola što je u petoj seriji dalo priliku Obali Bjelokosti da uliše pobjedu. Penal odluke je ponovno izveo Kessié koji je loptu pospremio u mrežu te je domaćin na kraju slavio 5:4 (1:1).

U četvrtfinalu Obalu Bjelokosti čeka bolji iz dvoboja Mali – Burkina Faso. Utakmica četvrtfinala je na rasporedu 3. veljače što znači da će Ismaël Diallo propustiti utakmicu Hajduka koji u subotu igra na Opus Areni protiv Osijeka.

Komentari

Povezano