Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Obala Bjelokosti pobjedom do finala protiv Nigerije

U drugoj polufinalnoj utakmici Afričkog kupa nacija, Obala Bjelokosti je nakon 90 minuta igre bila bolja od DR Konga s 1:0 i postala prvi domaćin natjecanja koji se kvalificirao u finale turnira još od Egipta 2006. godine.

Stvari su za vrijeme grupne faze za Obalu Bjelokosti izgledale turbulentno, momčad je na jedvite jade prošla skupinu kao četvrta najbolja trećeplasirana ekipa, usprkos dvama porazima protiv Nigerije i Ekvatorijalne Gvineje, smjenila i izbornika usred natjecanja, no kako turnir odmiče ekipa se dizala sve više i više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon penala u osmini finala protiv Senegala i drame u produžecima protiv Malija, polufinalna utakmica protiv DR Konga ponudila je ipak manje drame, a Obala Bjelokosti tijekom svih 90 minuta bila je bolji suparnik s više prilika. Rezultat je mogao biti i veći da se udarna igla, napadač Borussije Dortmund Sebastian Haller, nije napromašivao iz izglednih situacija u prvom i drugom poluvremenu.

Ipak, ono što nije uspio iz puno izglednijih, uspio je iz teže situacije u 65. minuti, kad je centaršut Gradela s desne strane poluvolejem u neobičnom luku poslao preko vratara Konga Loonela M’Pasija za erupciju oduševljenja velikog dijela tribina.

Obala Bjelokosti igrat će tako u nedjelju od 21:00h svoje peto finale natjecanja i tražiti treće slavlje, prvo nakon 2015. godine, dok će Nigerijci igrati svoje osmo finale i tražiti prvo slavlje nakon 2013. godine.

Komentari

Povezano