Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Obala Bjelokosti smjenila trenera iako ima nade u prolaz u osminu finala

Dva dana nakon najtežeg domaćeg poraza u povijesti reprezentacije i nakon što je postala prvi domaćin od 1984. koji je u grupnoj fazi izgubio dvije utakmice, Obala Bjelokosti smjenila je Francuza Jean-Louisa Gasseta s mjesta izbornika.

Podsjetimo, Obala Bjelokosti je slavila na otvaranju protiv Gvineje-Bisau s 2:0, da bi u 2. kolu izgubila od Nigerije rezultatom 1:0, a onda doživila potpuni debakl protiv Ekvatorijalne Gvineje porazom 4:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujući sustavu Afričkog kupa nacija, šanse u prolazak u osminu finala još uvijek nisu izgubljene, no za to će Obala Bjelokosti morati navijati za negativan rezultat Zambije, jedine reprezentacije koja ih u ovom trenutku ima prilike izbaciti s obzirom da Gana definitivno ne ide dalje kao reprezentacija koja je osvojila 2 boda.

70-godišnji Francuz i bivši trener Bordeauxa na klupi Bjelokošćana bio je od svibnja 2022. godine, a savez ga je smjenio pod obrazloženjem kako su rezultati jednostavno bili nezadovoljavajući. Njegovo će mjesto kao vršitelj dužnosti preuzeti Emerse Fae, a hoće li on imati posla u sljedećih par dana, doznat će za nešto više od sat vremena.

Komentari

Povezano