Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Objavljene najbolje obrambene petorke: Timberwolvesi i Celticsi jedini s po dva člana

NBA liga je danas nastavila s dodjeljivanjem ovosezonskih nagrada, a danas su na redu bile prva i druga najbolja obrambena petorka sezone.

Članovi All-Defensive First Teama koji više nije limitiran pozicijama su Herb Jones iz New Orleans Pelicansa, Victor Wembanyama iz San Antonio SpursaBam Adebayo iz Miami HeataAnthony Davis iz Los Angeles Lakersa i ovogodišnji obrambeni igrač godine Rudy Gobert iz Minnesota Timberwolvesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz priloženog možemo vidjeti kako su frontcourt igrači ove godine dobili najveće zasluge za svoje obrambene predstave. Gobertu i Davisu ovo nije prvi put da su članovi elitnog društva, dok je već godinama u svim elementima obrane izvrsni Adebayo napokon ostvario mjesto u prvoj petorci. Rookie godine Wembanyama je vodio ligu u blokadama, a jedino krilo u najboljem sastavu je mladi Jones koji se ove godine afirmirao kao okosnica jedne od najboljih perimeter obrana lige u New Orleansu.

Drugom najboljom obrambenom petorkom prednjače bekovi i niska krila, a to su Derrick White iz Boston CelticsaAlex Caruso iz Chicago BullsaJalen Suggs iz Orlando MagicaJaden McDaniels iz Timberwolvesa i Jrue Holiday iz Celticsa.

Boston i Minnesota su jedine momčadi s po dva člana u All-Defensive timovima, dok je dokaz da ukradene lopte nisu nužno usko povezane s kvalitetnom obranom to da dva vodeća igrača po stealovima nisu članovi najboljih obrambenih petorki.

Komentari

Povezano