Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Objavljene najbolje petorke NBA lige: Jokić i Gilgeous-Alexander jednoglasno u prvom timu

Pola sata prije prve utakmice finala Zapadne konferencije, NBA je objavio popis tri najbolje petorke lige koje od ove sezone nisu ograničene pozicijskim restrikcijama.

All-NBA First Team čini pet igrača koji su bili na samom vrhuncu u MVP utrci: Jayson Tatum iz Boston CelticsaGiannis Antetokounmpo iz Milwaukee BucksaLuka Dončić iz Dallas MavericksaShai Gilgeous-Alexander iz Oklahome City Thundera i Nikola Jokić iz Denver Nuggetsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je Dončić jedini od navedenih igrača koji će nastupiti u konferencijskom finalu, a Gilgeous-Alexander i Jokić su jedini jednoglasno dospjeli na popis petorice najboljih.

Drugi najbolji tim se sastoji od Jalena Brunsona iz New York KnicksaAnthonyja Edwardsa iz Minnesota TimberwolvesaKevina Duranta iz Phoenix SunsaKawhija Leonarda iz Los Angeles Clippersa i Anthonyja Davisa iz Los Angeles Lakersa.

Brunson i Edwards, koji su jedni od najboljih igrača u ovosezonskom doigravanju, su bili glasovima najbliže pojavljivanjem u prvoj petorci sezone.

Zasluge treće momčadi lige ostvarili su Stephen Curry iz Golden State Warriorsa, Tyrese Haliburton iz Indiane Pacersa, Devin Booker iz Phoenix Sunsa, LeBron James iz Lakersa i Domantas Sabonis iz Sacramento Kingsa.

Sunsi i Lakersi su jedini timovi s dva igrača na elitnom popisu, a Jamesu je ovo 20. put da je dio All-NBA ekipe što je najveći broj tih nagrada koje je neki igrač osvojio povijesti lige. 

Komentari

Povezano