Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Objavljeni popisi nogometaša za Olimpijske igre

Nema odmora za nogometoljupce u 2024. godini. Nakon Europskog prvenstva i Cope Américe, pažnja nogometne javnosti seli se na početak klupske sezone, ali i Olimpijske igre u Parizu. Tamo će 16 reprezentacija prepunih mladih i poletnih igrača igrati za medalje.

Jučer je bio zadnji dan za prijave popisa, a svaka ekipa u svom rosteru ima 18 igrača, od kojih 15 mora biti rođeno 1. siječnja 2001. ili kasnije. Na popisu jačih reprezentacija našlo se tako i nekoliko jačih imena, a ukratko ćemo pregledati koje poznato lice ćete moći vidjeti u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuzi su pod vodstvom legendarnog Thierryja Henryja prvotno trebali imati zaista impozantnu momčad, no mnogi klubovi odbili su pustiti svoje igrače na reprezentativno natjecanje koje je u današnje doba palo u drugi plan. Lucas Chevalier, Leny Yoro, Warren Zaïre-Emery, Bradley Barcola, Mathys Tel i Khéphren Thuram svi su trebali biti na ovom popisu.

Ipak, Francuskoj talenta nikada ne manjka, a ističu se Leipzigov Castello Lukeba, Stuttgartov Enzo Millot, Lyonov Rayan Cherki, Rennesov Arnaud Kalimuendo, te Crystal Palaceov Michael Olise. Uz posljednje navedenu trojku u napadu su još i overage igrači Jean-Philippe Mateta i kapetan Alexandre Lacazette, što bi značilo da će svaka obrana turnira drhtati pred francuskim napadom. Posljednji stariji igrač na popisu je Sevillin Loïc Badé.

U grupi s Francuzima biti će i Gvinejci koji su kvotu starijih igrača popunili Nabyjem Keïtom, Amadouom Diawarom i Abdoulayem Touréom. Tu je i donedavno veliki talent Ilaix Moriba, te niz mladih igrača koji bi potencijalno na sebe mogli skrenuti pažnju: Algassime Bah i Ousmane Camara oboje su upisali dobre brojke zabijenih pogodaka za B ekipe Olympiakosa, odnosno Auxerrea.

Na Olimpijskim igrama gledati ćemo i četvoricu aktualnih Svjetskih prvaka. Radi se naravno o momčadi Argentine koju vodi Javier Mascherano. U Paris tako stižu Ajaxov vratar Gerónimo Rulli, Benficin stoper Nicolás Otamendi, te dvojica napadača: Botafogov Lucas Beltrán i Manchester Cityjev Julián Álvarez. Za istaknuti su još cijenjeni Bocin vezni dvojac Ezequiel Fernández i Cristian Medina, Fiorentinin napadač Lucas Beltrán, te Diegov sin Giuliano Simeone koji je trenutno pod očevom paskom na klupskoj razini.

Još jedna ikona Atlético Madrida jest Santi Denia koji obnaša dužnost španjolskog izbornika. Španjolske mlade snage su uvijek zanimljive, a interesantna je i činjenica da su španjolski overage igrači svi rođeni 2000. godine. Radi se o Betisovom Juanu Mirandi, Manchester Cityjevom Sergiu Gómezu i Braginom Abelu Ruizu. Tu su i dva Barcelonina dragulja Pau Cubarsí i Fermín López, zatim Parmin Adrián Bernabé, Atléticov Pablo Barrios, Villarrealov Álex Baena, te Gironin dvojac Eric García i Miguel Gutiérrez.

Marokanci na Igre šalju solidnu brojku igrača iz domaće lige, no tu je i nekoliko poznatih imena. Prije svega jedan od ponajboljih desnih bekova svijeta, PSG-ov Achraf Hakimi. Uz 35-godišnjeg vratara Munira Mohamedija, kvotu starijih igrača popunit će i Soufiane Rahimi koji je u Emiratskoj ligi prošle sezone zabio 23 pogotka za Al-Ain. Tu su i zanimljivi mladići u vidu Villarrealova krilnog napadača Iliasa Akhomacha i kolege mu po poziciji Abdea Ezzalzoulija iz Betisa.

Iz ostalih reprezentacija možemo se veseliti nastupima Juniora Firpa za Dominikansku Republiku, Danila Sikana za Ukrajinu, Mohameda Elnenyja za Egipat, te Eldora Šomurodova za Uzbekistan.

Komentari

Povezano