Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Obrambena klinika Lakersa za vodstvo od 2-1

Nakon što su u prvoj utakmici večeri košarkaši Miami Heata suvereno obranili domaći parket, isto su i nekoliko sati kasnije učinili košarkaši LA Lakersa koji su s čak 30 poena razlike pregazili branitelje naslova.

[7] LA Lakers – Golden State Warriors [6] 127:97 (2-1)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fantastično je u susret krenuo D’Angelo Russell koji je nakon samo 3 i pol minute igre postigao tri trice te je svih 11 poena Lakersa bilo s njegovim potpisom. Od 21 poen domaće momčadi, 13 je postigao Russell, a 8 Anthony Davis koji je jako dobro iskorištavao pick and roll na strani te je dolazio u pozicije koje mu najviše odgovaraju. Golden State je do prvog vodstva stigao tricom Klaya Thompsona za 22:21 te je upravo on inicirao seriju od 18:4 kojom su Warriorsi u posljednjih 5 minuta od zaostatka od -7 došli do vodstva od 7 poena razlike nakon prve četvrtine. Thompson je prvu dionicu okončao s tri trice i 11 poena, dok je Stephen Curry ubacio 7.

Warriorsi su nakon prvih 12 minuta ubacili 5 trica, a zanimljivo je da LeBron James po prvi put u njegovoj bogatoj karijeri nije uputio niti jedan šut u prvoj četvrtini jedne utakmice u doigravanju. Kako bi dobili pravu sliku ovog podatka, recimo samo da mu je ovo bila 275. utakmica u doigravanju u karijeri.

Warriorsi do prve dvoznamenkaste prednosti stižu nakon uzastopnih trica Stephena Curryja i Mosesa Moodyja pa semafor pokazuje 40:29. To je probudilo Lakerse koji serijom od čak 13 uzastopnih poena prelaze u vodstvo. 7 od tih 13 poena, uključujući i tricu za vodstvo, postigao je James. Proširila se ta senzacionalna serija na 22:2 nakon što su gosti promašili 11 od 12 posljednjih šuteva u tom razdoblju. Treba reći da je bitan trenutak utakmice bila odluka trenera Lakersa Darwina Hama da, kod rezultata 42:42 tri i pol minute prije kraja prvog dijela, izazove odluku sudaca koji su dosudili prekršaj Anthonyja Davisa u napadu, a pregledom snimke su to preokrenuli te je Draymond Green dobio treću osobnu pogrešku.

Lakersi su fantastičan drugi dio druge četvrtine okrunili polaganjem baš Davisa sa zvukom sirene za odlazak na predah s 59:48. Davis je bio odličan sa 16 poena, 7 skokova i 3 blokade te je njegov kompletan utjecaj u obrani statistički gotovo nemjerljiv, dok se u prvom dijelu posebice istaknuo D’Angelo Russell s 5 trica i 21 poenom. LeBron James je flertovao s triple doubleom s 10 poena, 7 asistencija i 6 skokova. Kod ”Ratnika” je Stephen Curry ubacio 13, Andrew Wiggins 12, dok je Klay Thompson bio na 11 poena koliko je ubacio u prvoj dionici.

Lakersi su krenuli izvrsno i u drugo poluvrijeme pa su vrlo rano poveli sa 17 poena razlike te su imali par napada za dodatno povećanje prednosti. Nakon što to nisu iskoristili, ukazuju se Warriorsi predvođeni Curryjem koji s 8 uzastopnih poena, spušta na -10. Vratilo je to LeBrona u igru pa on sa svojih 6 poena i Davis sa svojim zaključavanjem reketa omogućavaju Lakersima odlazak na +20, najveću prednost na utakmici.

Na predah pred četvrtu četvrtinu se otišlo s vodstvom domaće momčadi od 86:68, a ono je trebalo biti i veće s obzirom na promašaje Dennisa Schroedera u završnici (dva slobodna bacanja, polaganje…). Momčad iz ”Grada anđela” je u posljednju dionicu ušla sa serijom od 9:2 te je poslije trice Austina Reavesa semafor pokazivao ogromnih 95:70 i utakmica je odlučena. Ubrzo su treneri izvukli svoje glavne uzdanice te su ih odmorili za četvrtu utakmicu koja slijedi u noći s ponedjeljka na utorak od 4:00 po našem vremenu.

Lakersi su postigli 15 trica, šutirali s čak 52% uspješnosti, dok su Warriorse zaustavili na samo 39% šuta iz igre. Kao i u prvoj utakmici, ogromna je bila razlika u izvedenim slobodnim bacanjima (37-17), dok su gosti imali čak 19 izgubljenih lopti. Domaća momčad je slavila sa 127:97 do pobjede ih je predvodio sljedeći trio:

  • Anthony Davis – 25 poena (7/10 iz igre, 11/12 slobodna bacanja), 13 skokova, 4 blokade, 3 ukradene lopte, 3 asistencije
  • D’Angelo Russell – 21 poen, 5 asistencija, 5 trica
  • LeBron James – 21 poen, 8 skokova, 8 asistencija

Jako dobar učinak poslije ulaska s klupe su imali Dennis Schroeder i Lonnie Walker IV koji su ubacili po 12 poena uz izniman doprinos u obrani.

Kod poraženih su samo tri košarkaša bila dvoznamenkasta:

  • Stephen Curry – 23 poena
  • Andrew Wiggins – 16 poena i 9 skokova
  • Klay Thompson – 15 poena, 7 skokova i 6 izgubljenih lopti na 36% šuta
Komentari

Povezano