Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Obrambena klinika Slovenije za povijesni plasman u osminu finala Eura

Večeras smo u Kolnu gledali dvoboj trećeg kola skupine C Europskog prvenstva u nogometu između Engleske i Slovenije. U susretu s jako malo prilika nismo vidjeli pogotke pa su obje reprezentacije izborile plasman u osminu finala Eura.

Prvi su zaprijetili nogometaši Slovenije preko Benjamina Šeška, no njegov udarac glavom je bio preslab. I to je bio jedini udarac na susretu poslije 20 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prvi udarac Engleske smo čekali sve do 30. minute u kojoj je udarac Harryja Kane s ruba šesnaesterca izblokirao Vanja Drkušić. Prvi opasniji pokušaj Engleza je u 35. minuti potpisao Phil Foden čiji je slobodni udarac s 30-ak metara išao u gornji desni kut, međutim Jan Oblak je bio spreman na to.

Pet minuta kasnije je Kieran Trippier uputio odličan centaršut s poludistance, no niti Conor Gallagher niti Kane nisu uspjeli doći do lopte i pospremiti ju u gol. Bilo je to sve od blijedog prvog poluvremena.

Engleska je zagospodarila travnjakom od samog početka drugog dijela, ali nisu uspjevali probiti odlično postavljenu i koordiniranu obranu Slovenije pa je sve završilo remijem bez pogodaka.

Tim raspletom, uz remi između Danske i Srbije, Engleska je zauzela prvo mjesto u skupini te će igrati protiv Nizozemske u osmini finala, dok je Slovenija izborila povijesni prvi plasman u nokaut fazu Europskog prvenstva. Slovenci su bili izjednačeni s Danskom po mnogim kriterijima, ali zbog manjeg broja kartona su Danci zauzeli drugu poziciju, a Slovenci treću.

Komentari

Povezano