Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Obrambena lekcija Kanade za drugu pobjedu na turniru

Drugo kolo grupe A okončano je susretom Kanade i Australije u kojem je Kanada ostvarila svoju drugu pobjedu na turniru rezultatom 93:83.

Prvo poluvrijeme se igralo na visokoj razini od strane obje momčadi, no Boomersi predvođeni s 15 poena napadački raspoloženog Josha Giddeyja bili su teško dohvatljivi za favorizirane Kanađane. Efikasnost šuta za dva poena ekipe iz “Down Undera” bila je nevjerojatna na poluvremenu, a iznosila je impresivnih 16/20 te je rezultat na velikom odmoru bio 49:45 u njihovu korist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad Jordija Fernándeza je već početkom drugog poluvremena pokazala kako se neće zadovoljiti situacijom nakon 20 minuta igre. Ubrzo su preokrenuli rezultat u njihovu korist te uspostavili djelomičnu kontrolu vodstvom koje je išlo do +8 u trećoj šihti. Na Australiji se mogao očitati pad u efikasnosti i sigurnosti, koji se ponajviše pokazao u posljednjoj četvrtini kad su ih Kanađani zaključali na svega 13 poena (4/21 iz igre) te na koncu ostvarili važnu 93:83 pobjedu.

Najbolji igrači pobjedničke ekipe bili su RJ Barrett (24 poena, 7 skokova, 5 asistencija) i Shai Gilgeous-Alexander (16 poena, 3 ukradene lopte, 8/10 iz igre), dok su Boomerse predvodili Giddey (19 poena, 7 skokova, 6 asistencija) i Jock Landale (16 poena, 12 skokova). 

Komentari

Povezano