Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Odermatt goropadno do rekorda Svjetskog kupa

Švicarac Marco Odermatt je svoju dominaciju u ovosezonskom Svjetskom kupu okrunio uvjerljivom pobjedom u veleslalomu na završnici u Andori.

Odermatt je već u prvoj vožnji stvorio veliku prednost od preko sekunde ispred prva dva pratitelja – Francuza Alexisa Pinturaulta (+1.09) i Norvežanina Alexandera Steen Olsena (+1.12). U drugoj vožnji su oba navedena skijaša podbacila pa je Odermatt slavio s dvije sekunde i 11 stotinki prednosti ispred Norvežanina Henrika Kristoffersena i trećeplasiranog Austrijanca Marca Schwarza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odermatt je tako završio na postolju u svakom od 9 veleslaloma u kojima je nastupio, a ovo mu je bila 7. pobjeda. Švicarac je s novih 100 bodova došao do brojke od ukupno 2042 boda ove sezone čime je postavio novi rekord Svjetskog kupa po broju osvojenih bodova u jednoj sezoni u muškoj konkurenciji. Dosadašnji rekord je iznosio 2000 bodova koliko je Austrijanac Hermann Maier osvojio u sezoni 1999./00.

Marco je 13. ovosezonskom pobjedom izjednačio rekord po broju pobjeda muškog skijaša u jednoj sezoni Svjetskog kupa kojeg sada drži zajedno s Ingemarom Stenmarkom (1978./79.), Hermannom Maierom (2000./01.) i Marcelom Hirscheromn (2017./18.), dok je s 53,7 osvojenih bodova po utrci postavio novi apsolutni svjetski rekord.Hrvatski skijaš Filip Zubčić je zauzeo 13. mjesto s 3 sekunde i 7 stotinki zaostatka.

Komentari

Povezano