Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Odermatt nepobjediv u veleslalomu; Zubčić ponovno u TOP 10

Bugarsko skijalište Bansko je ovog tjedna domaćin utrkama tehničkih disciplina u muškoj konkurenciji. Danas je na rasporedu bio šesti veleslalom sezone u kojem je po šesti put slavio nepobjedivi Marco Odermatt, dok je Filip Zubčić bio deveti.

Kao i obično, vodeći nakon prve vožnje je bio najbolji skijaš današnjice Marco Odermatt. On je ciljem prošao u vremenu 1:10.09 što je bilo 35 stotinki brže od Norvežanina od Alexandera Steen Olsena i 47 stotinki brže od Manuela Fellera koji je krenuo sa startnim brojem 1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah nakon Austrijanca je krenuo hrvatski skijaš Filip Zubčić je nakon prve vožnje bio četvrti sa 74 stotinke zaostatka za vodećim Odermattom. Bio je to odličan rezultat s obzirom na dvije krupnije pogreške u srednjem dijelu stoga je naš najbolji predstavnik sigurno mogao biti zadovoljan vremenom.

Nakon što je 20 skijaša odvozilo drugu vožnju, vodeći je bio Švicarac Thomas Tumler s 42 stotinke bržim vremenom od Talijana Filippa Della Vite, no on je na vodećoj poziciji bio tek nešto više od minute i pol jer ga je odmah preskočio Henrik Kristoffersen s okruglih 10 stotinki prednosti.

Norvežanin je bio vodeći sve do Žana Kranjeca koji je bio brži za samo dvije stotinke sekunde, no Slovenac je na prvom mjestu bio tek koji trenutak jer je Stefan Brennsteiner ciljem prošao s 18 stotinki prednosti.

Nakon Austrijanca je niz stazu krenuo Zubčić, ali nažalost on je uz silne probleme ciljem prošao tek kao šesti. U konačnici je završio deveti čime je prekinuo niz od pet uzastopnih TOP 5 plasmana u veleslalomu ove sezone, dok je nastavio niz od svih šest ulazaka u TOP 10.

Do kraja utrke je Feller prestigao Brennsteinera za 21 stotinku, dok je njega za 17 stotinki prestigao Steen Olsen. Poslije njihovih vožnji je u startnoj kućici ostao samo Odermatt koji je s čak 91 stotinkom prednosti ostvario nevjerojatnu šestu pobjedu u isto toliko nastupa u veleslalomu ove sezone.

Za Švicarca je ovo deveta uzastopna veleslalomska pobjeda u Svjetskom kupu nakon čega je postao prvi alpski skijaš koji je slavio u barem devet uzastopnih utrka jedne discipline poslije Alberta Tombe koji je to učinio u slalomu 1994. i 1995. godine.

Što se tiče poretka veleslalomaša, Odermatt je prvi s maksimalnih 600 bodova, dok je Zubčić ostao drugi s 314, a Kranjec treći s 271.

Komentari

Povezano