Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Odigrana prva četvrtfinala u stolnom tenisu: u dva od tri meča ispisana povijest

Već par dana se na stolnoteniskom turniru u Parizu viđaju zanimljivi rezultati pa su tako i četvrtak na rasporedu bili mečevi koji su mogli ispisati povijest. U jutarnjem terminu odigrana su tri meča, dva iz ženske konkurencije te jedan iz muške. Samo meč koji je prvi završio nije donio ništa “novo” za povijesne knjige.

Dan su otvorili Sofia Polcanova i Chen Meng. Austrijanka protiv braniteljice naslova nije imala nikakve šanse. Kineskinja joj čak u trećem setu nije prepustila niti jedan poen što je rijetkost u stolnom tenisu. Na prethodnim Olimpijskim igrama vidjeli smo takav rezultat samo jednom i to u drugom kolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sat vremena kasnije na stolnoteniske terene izašli su Hugo Calderano i Woojin Jang. Brazilac je već ispisao povijest samim time što se plasirao u četvrtfinale, no Calderano nije na tome stao. Nakon što je postao prvi Brazilac u četvrtfinalu Olimpijskih igara u stolnom tenisu, postao je i prvi koji je prošao među četiri najbolja stolnotenisača. Bez izgubljenog seta, s 4-0 pobijedio je Korejca bez da mu je u ijednom setu zaprijetio.

Posljednji meč koji se igrao u najranijem terminu odigrao se između Shin Yubin i Miu Hirano. Yubin je bila ta koja je u meč ušla s mogućnosti da ispiše povijest svoje zemlje. Naime, Južna Koreja nije imala svoju predstavnicu u polufinalu još otkad je Kim Kyung-ah osvojila broncu u Ateni.

Yubin je krenula sjajno u meč. Proletjela je kroz prva tri seta rezultatima 11:4, 11:7 i 11:5 i činilo se kako će Južnokorejka lako izboriti plasman u polufinale. Međutim, u iduća tri seta nije uspjela završiti meč. Štoviše, nije došla ni do meč lopte.

Iako je izgubila tri seta u nizu, govor tijela 20-godišnje korejske stolnotenisačice nije odavao dojam da se raspala. Rano se odvojila na 5:1 u setu, no svejedno nije prva došla do meč lopte. Hirano je ipak bila ta koja je povela s 10:9. Tada je Yubin napravila servis winner, a isto je ponovila i na drugoj meč lopti Japanke. Na oba servia Korejke, Japanka je lopticu poslala u mrežu. Kod 12:11 prvi put je Yubin došla do meč lopte, a tu jedinu je i iskoristila za prolaz u polufinale.

U popodnevnim terminima na rasporedu su još tri četvrtfinalna meča, dva u muškoj te jedan u ženskoj kategoriji. Na stolove će prvi domaća nada Felix Lebrun i Yun-Ju Lin; nakon njih će zaigrati zlatna iz mješovitih parova Yingsha Sun i Tajpežanka I-Ching Cheng da bi popodnevni program zaključili Tomokazu Harimoto i Zhengdong Fan.

Dan stolnog tenisa će navečer zaključiti Songyong Pyon i Hina Hayata te Truls Möregårdh i Omar Assar.

Komentari

Povezano