Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Odigrane prve utakmice Europa lige i Konferencijske lige

Osim Manchester Uniteda i Betisa i Freiburga i Juventusa (čiji vam izvještaj donosimo nešto kasnije), u ranovečernjem terminu su odigrane i ostale utakmice Europa lige i Konferencijske lige, a za vas izvlačimo neke od najzanimljivijih podataka:

⚽Sevilla je preživjela uzvrat kod Fenerbahçea usprkos rezultatskom deficitu od 41. minute kad je Enner Valencia realizirao najstrožu kaznu. Apsolutno ništa prema naprijed nisu pokazali izabranici Jorgea Sampaolija, imali su najmanji xG kojeg smo vidjeli u dugo vremena (0,09), uputili 3 udarca na gol, a loptu u 16 metara protivnika dodirnuli također tek 3 puta. Kapetan Ivan Rakitić odigrao je 83 minute i bio standardno dobar na lopti, ali se mučio u duel igri s vrlo potentnim veznim redom Turaka.

⚽Feyenoord je razbio Shakhtar našeg trenera Igora Jovičevića i Nevena Đuraseka s čak 7:1, što je najveća pobjeda nekog nizozemskog kluba u nokaut fazi još od Ajaxove protiv Omonie iz Nikozije, 10:0 u sezoni 1979./1980. Fenomenalnu utakmicu odigrao je napadački kvartet Idrissi (2 gola), Giménez (gol), Jahanbakhsh (gol i asistencija) i Kökçü (2 gola i asistencija). Čak 3 od 7 golova stiglo je udarcima izvan 16 metara, a posebno su dojmljivi udarci Idrissija (0,02 xG), Kökçüa (0,03 xG) i Jahanbakhsha (0,02 xG), tj. Feyenoordovi igrači su zabili 7 golova iz 10 udaraca u okvir gola uz kumulativni broj očekivanih pogodaka od tek 1,57! To se zove kirurška preciznost.

⚽Lech Poznań našeg Antonia Milića pobjedom od 3:0 u gostima protiv Djurgårdena postao je prvi poljski tim koji je stigao do četvtfinala nekog europskog natjecanja još od Legie iz Varšave u sezoni 1995./1996. Djurgården kojem prvenstvo još nije počelo imao je teže noge, a posao im je otežao crveni karton Danielsona u 44. minuti. Nakon toga je Lech dovršio posao u kasnoj fazi utakmice i zasluženo prošao Šveđane.

⚽Fiorentina nastavlja sjajnu europsku formu i upisuje osmu uzastopnu europsku pobjedu, čime su postali prva ekipa koja je to uspjela nakon Milana u sezoni 1992./1993. (10 pobjeda) i Juventusa u sezoni 1984./1985. (8 pobjeda). Josip Brekalo cijeli je susret proveo na klupi.

⚽Slovan Bratislava i Basel su nakon 2:2 u prvoj, ponovili isti rezultat i u drugoj utakmici. Nisu znali Slovaci sačuvati vodstvo od 2:0 koje su imali već nakon 17 minuta, a gol za produžetke primili su u 93. minuti. U raspucavanju jedanaesteraca je vratar Hitz skinuo udarce Kucke i Barseghyana, pa europska avantura domaćina završava onako kako je i počela protiv mostarskog Zrinjskog.

Komentari

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povezano