Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Odigrane su prve utakmice doigravanja 1. HMNL

Nedjelja i ponedjeljak su bili rezervirani za prve utakmice doigravanja 1. HMNL. U ovoj fazi natjecanja, prolazi ona momčad koja prije pobijedi 2 utakmice. U nedjelju su doigravanje otvorila dva susreta: Novo Vrijeme je kod kuće igralo protiv Osijeka dok su u Dubrovniku igrali Square i Crnica.

Novo Vrijeme je prvi dio sezone završilo na prvom mjestu te su svoj pohod na titulu otvorili kod kuće protiv Osijeka. Domaćini su morali igrati bez Tonija Jelavića koji je bio najbolji igrač lige prošle godine. Novo Vrijeme je bilo bolji protivnik većinu susreta te je pobijedilo golom Luke Sutona koji je pospremio jednu odbijenu loptu u 23. minuti. Osijek će u uzvratu probati izjednačiti seriju na 1-1 i tako upisati prvu pobjedu nad Novim Vremenom u svojoj povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dubrovniku smo gledali pravu dramu gdje smo pobjednika dobili tek nakon produžetaka. Square je vodio na poluvremenu 2:1 golovima Hrkaća i Džankovića dok je jedini strijelac za goste u prvome dijelu bio Bruno Žilić. Na početku drugoga dijela Vuković zabija za izjednačenje dok u 27. minuti autogol Josipa Radića vrača vodstvo „Gosparima“. Od 30. do 33. minute Crnica s dva gola (strijelci Vuković i Mudronja) preokreće utakmicu te prvi put dolazi u vodstvo. Kada je izgledalo da će gosti uspjeti doći do velikog iznenađenja, Square u posljednjoj minuti susreta zabija za 4:4 i produžetke. Domaći su u tim trenucima igrali s golman-igračem, a strijelac spasonosnog pogotka je bio Dario Marinović.  Golovi  su nastavili padati i u produžecima. Za Crnicu su zabili Copić i Škugor dok su kod domaćih zabijali Turk, Marinović i Cvjetković. Na kraju je Square pobijedio rezultatom 7:6.

U ponedjeljak su se susreli Futsal Dinamo i Vrgorac te je u Omišu Olmissum ugostio Pulu. Dinamo je nastavio svoju seriju uvjerljivih pobjeda nad Vrgorcem ove sezone. Uz podršku Bad Blue Boysa, domaći su upisali visoku pobjedu od 6:3. Strijelci za Dinamo su bili Zonjić, Postružin te s po dva gola Čekol i Perić. Za Vrgorac su zabili Dos Santos, Kirevski i Ante Jelavić. U drugoj utakmici serije Vrgorac će se nadati da će na svom terenu uspjeti prekinuti crni niz od 3 poraza u susretima s Dinamom.

Olmissum je na svom terenu pobijedio Pulu rezultatom 3:2. Utakmica nije mogla gore krenuti za domaću momčad. U već drugoj minuti susreta, David Mataja zabija za vodstvo Futsal Pule. U 11. minuti Sekulić zabija za izjednačenje, ali 2 minute nakon Mataja ponovno zabija te smo na poluvrijeme otišli s rezultatom 2:1 za Pulu. U drugome poluvremenu Olmissum uspijeva preokrenuti utakmicu. U 28. minuti Antonio Sekulić zabija svoj drugi pogodak. U 31. minuti, Stjepan Perišić postiže gol iz kaznenog udarca za konačnih 3:2 i slavlje momčad iz Omiša.

Također je kompletirano i prvo kolo Lige za popunu 1. HMNL. Ovosezonski prvoligaš Torcida je slavila u gostima protiv Nove Gradiške rezultatom 6:4. Igrač utakmice je bio Antonio Repić koji je zabio tri gola za momčad iz Splita. Na Gripama je Split pobijedio Uspinjaču Gimku rezultatom 2:0. Strijelci za domaće su bili Vladović i Borčić.

Komentari

Povezano