Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Odličan start Hrvata na turniru u Mariboru; Poljičak došao do šeste uzastopne pobjede

Četvorica Hrvata su i srijedu bila uvrštena u raspored na turniru u Mariboru. Već prije 14 sati trojica su osigurala plasman u drugo kolo. Uspješni su bili Mili Poljičak, Luka Mikrut te Nikola Bašić.

Program je za Hrvate otvorio Nikola Bašić. On je igrao protiv domaćeg predstavnika Matica Dimica. U oba seta Bašić je nadoknadio break zaostatka te je na kraju slavio s dva puta po 6:4. U drugom kolu igrat će protiv pobjednika meča između Tobyja Kodata i Rafaela Kisa-Balázsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi hrvatski predstavnik koji je upisao pobjedu na startu turnira bio je Luka Mikrut. Splićanin je prvi set osvojio rutinski sa 6:3 da bi se u drugom ipak nešto više namučio. Na kraju je drugu dionicu igre osvojio u tie-breaku s 8-6. Tako je sa 6:3, 7:6(6) izborio okršaj s Florianom Broskom.

Nakon Mikruta, pobjedu je upisao i Poljičak. Prošlog tjedna je Splićanin osvojio turnir u istom gradu te se očekivalo kako će i ovaj tjedan otvoriti rutinskom pobjedom protiv Saše Markovića. Prvi set je nagovijestio da bi pobjeda mogla biti lagana.

Osvojio ga je sa 6:1, no drugi je izgubio u tie-breaku te je meč otišao u odlučujući set. Tamo je kod 3:3 Poljičak izvukao 0-30. Nakon toga je zaredao s tri gema u nizu te je tako stigao do pobjede 6:1, (5)6:7, 6:3. Za nastavak niza u Mariboru igrat će protiv Adriana Bodmera.

Komentari

Povezano