Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Odlične vijesti za hrvatski rukomet: Od sljedeće sezone osiguran predstavnik u Ligi prvaka

Europska rukometna federacija obznanila je rang listu država za sezonu 2025. / 2026. , a prema kojoj se Hrvatska nalazi na visokom osmom mjestu u konkurenciji zemalja čiji predstavnici imaju pravo nastupa u sklopu Machineseeker EHF Lige prvaka. U odnosu na ovu godinu (u rangiranju se nikada ne gleda netom završena sezona, već tri koje su joj prethodile) to je skok od čak šest mjesta, a to će značiti kako će Hrvatska od sljedeće sezone imati zagarantirano jednog predstavnika u Ligi prvaka.

U posljednjih nekoliko godina Hrvatska je imala predstavnika u Ligi prvaka ali tek nakon što bi istome bio dodijeljen tzv. „wild-card“ ili pozivnica za sudjelovanje. Što se Europa lige tiče tu je Hrvatska također napravila iskorak te će s trenutnog šestog mjesta skočiti na četvrto mjesto, što konkretno znači da će kao i ove sezone imati tri kluba u sklopu ovog natjecanja (dva koja direktno ostvaruju pravo nastupa u grupnoj fazi natjecanja, odnosno jednoga koji će igrati kvalifikacije za grupnu fazu natjecanja).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, važno je naglasiti kako je upravo Hrvatska napravila najveći skok na ovoj rang list od čak šest mjesta, a sjajan rezultat ostvarili su i Rumunji koji su s 11. skočili na 7. mjesto te će isto tako od sljedeće sezone imati zagarantiranog predstavnika u sklopu EHF Lige prvaka.

Komentari

Povezano