Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Određeni su suci Rijeci, Osijeku i Hajduku u europskim pretkolima

UEFA je objavila popis sudaca za utakmice europskih pretkola koje će se igrati sljedeći tjedan. Podsjećamo, tri hrvatska kluba uključuju se u natjecanje u četvrtak. Rijeka će u prvoj utakmici drugog pretkola Europa lige igrati protiv drugoligaša Cornivula u Rumunjskoj. U kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, Osijek će ugostiti estonsku Levadiu, dok će Hajduk odmjeriti snage s HB Torshavnom s Farskih Otoka.

Dva od tri spomenuta susreta sudit će suci s Malte. Utakmicu Rijeke će voditi 35-godišnji Philip Farrugia, dok će za susret Hajduka biti zadužen njegov vršnjak i sunarodnjak, Matthew De Gabriele. S druge strane, utakmicu Osijeka sudit će danski tim na čelu s 27-godišnjim Jacobom Karlsenom. U ovoj fazi natjecanja VAR sustav nije u upotrebi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sva trojica sudaca nemaju značajno europsko iskustvo. Karlsen je jedan od najmlađih sudaca u UEFA-inim natjecanjima, a svoj europski debi imao je prošlog tjedna u remiju između Veleža i Inter Escaladesa. Sudac De Gabriele poznat je kao sudac koji je lak na kartonima i kaznenim udarcima. Dosad je u karijeri odsudio 234 utakmice. Podijelio je čak 112 crvenih kartona (1168 žutih), a dosudio 105 kaznenih udaraca.

Komentari

Povezano