Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Održan ždrijeb Copa Americe, obilježile ga pogreške

Protekle večeri se u James L. Knight Centru u Miamiju održao ždrijeb za 48. po redu Copa Americu koja će se od 20. lipnja do 14. srpnja održati u SAD-u.

Ždrijeb je bio poludirigiran pa smo tako prije početka izvlačenja znali da će Argentina kao aktualni osvajač natjecanja biti smještena u skupinu A, Meksiko kao aktualni osvajač Gold Cupa u skupinu B, najbolje plasirana reprezentacija iz CONCACAF-a u skupinu C (SAD) i druga najbolje plasirana reprezentacija iz CONMEBOL-a u skupinu D (Brazil). Argentina u ovom trenutku poznaje imena dva protivnika, a to su Čile i Peru, dok će trećeg, s kojim uzgred rečeno i igra utakmicu otvaranja natjecanja, doznati 23. ožujka kada će Kanada i Trinidad i Tobago odigrati dvoboj kvalifikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz kompletan ždrijeb kojeg prilažemo dolje, ističemo kako su ga obilježile pogreške. Naime, kada je iz četvrtog pota izvučena Bolivija, jedina opcija koja je postojala za tu reprezentaciju jest skupina C pošto su u ždrijebu ostale samo reprezentacije iz CONCACAF-a, a one u tu skupinu nisu mogle biti smještene jer su već dvije reprezentacije iz te konfederacije bile u njoj. Po pravilima za sljedeće izdanje Copa Americe, maksimalan broj reprezentacija iz CONCACAF-a u jednoj skupini jest dva.

Usprkos tome, Bolivija je u ždrijebu ostala u skupini B. Nakon toga je izvučena Jamajka. Budući da ta reprezentacija nije mogla ići u skupinu C, prebacili su ju u D, a onda se događa problem jer je u ždrijebu ostao pobjednik utakmice doigravanja između Hondurasa i Kostarike te jedno mjesto u skupini C koje po pravilima te momčadi nisu mogle popuniti.

Zbog toga se ždrijeb stopirao da bi nešto kasnije Bolivija napokon bila pomaknuta u skupinu C. Nije tu bio kraj greškama jer je nakon toga pobjednik dvoboja između Hondurasa i Kostarike smješten u skupinu B jer je to mjesto bilo otvoreno, no to se nije smjelo dogoditi jer je reprezentacija Jamajke bila izvučena ranije. Kada su to shvatili, onda su se kockice posložile pa je Jamajka zauzela mjesto u skupini B, a pobjednik dvoboja između Kostarike i Hondurasa u skupinu D. Reklo bi se – cirkus.

Kompletan ždrijeb: (u zagradama pozicije na FIFA ljestvici)

  • Skupina A: Argentina (1), Peru (26), Čile (37), Kanada (48) ili Trinidad i Tobago (96)
  • Skupina B: Meksiko (12), Ekvador (36), Venecuela (49), Jamajka (55)
  • Skupina C: SAD (11), Urugvaj (15), Panama (44), Bolivija (85)
  • Skupina D: Brazil (3), Kolumbija (17), Paragvaj (53), Kostarika (52) ili Honduras (76)
Komentari

Povezano