Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Održan ždrijeb Lige prvaka, najzvučniji dvoboji Napoli – Barcelona i Inter – Atlético

Danas u točno 12 sati započeo je ždrijeb UEFA-ine Lige prvaka u kojem su određeni parovi prve knock-out faze natjecanja, osmine finala. Prve utakmice su na rasporedu 13., 14., 20. i 21. veljače sljedeće godine, dok će se uzvrati odigrati u ožujku.

Izvučeni su sljedeći parovi, a detaljnije o povijesti susreta možete pročitati u nastavku teksta:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Porto vs Arsenal
  • Napoli vs Barcelona
  • Paris SG vs Real Sociedad
  • Inter Milan vs Atlético Madrid
  • PSV vs Borussia Dortmund
  • Lazio vs Bayern München
  • Copenhagen vs Manchester City
  • RB Leipzig vs Real Madrid

Porto i Arsenal međusobno su se kroz povijest susreli šest puta. Četiri puta je to bilo u grupnoj fazi Lige prvaka, dok su se zadnji put susreli također u osmini finala, a bilo je to u sezoni 2009./10. Porto je u prvoj utakmici tada slavio 2:1, da bi ih Arsenal demolirao u uzvratu s 5:0.

Derbi Diega Armanda Maradone između Napolija i Barcelone odigran je samo četiri puta, a sve u posljednjih nekoliko godina. Dva su puta remizirali, a dva je puta Barça slavila te tako u oba susreta, jednom osmini finala Lige prvaka u sezoni 2019./20., a drugi put u prvoj knock-out fazi Europa lige u sezoni 2021./22., prošla u sljedeću fazu natjecanja.

PSG i Real Sociedad nisu se nikada susreli. Štoviše, Real Sociedad je od francuskih klubova igrao samo protiv Lyona, pritom ne upisavši pobjedu u četiri utakmice.

Derbi drugog Diega, ali također Argentinca, Simeonea, igrati će tek po drugi puta u povijesti milanski Inter i Atlético Madrid. Jedini dosadašnji susret stigao je u UEFA-inom Superkupu 2010. godine kada je madridski klub slavio 2:0.

PSV i Dortmund samo su se dva puta sučelili kroz povijest, a bilo je to pred više od 20 godina, u grupnoj fazi Lige prvaka u sezoni 2002./03. U prvoj je utakmici BVB slavio 3:1, dok su u drugoj remizirali.

I Lazio i münchenski Bayern samo su dva puta odmjerili snage, a bilo je u istoj fazi natjecanja Lige prvaka, ali u sezoni 2020./21. Bayern je tada slavio u obje utakmice s ukupnih 6:2 te prošao u četvrtinu finala.

Najslabiji klub osmine finala Lige prvaka, Copenhagen, će po peti i šesti put igrati protiv Manchester Cityja. Prvi međusobni ogledi odigrani su u 3. rundi Kupa UEFA-e u sezoni 2008./09., dok su igrali i prošle sezone u grupnoj fazi Lige prvaka. Građani su slavili dva puta, dok su dva puta momčadi remizirale.

RB Leipzig i Real Madrid igrali su jedni protiv drugih prošle godine u grupnoj fazi Lige prvaka što su im i jedini međusobni susreti. U prvoj su utakmici Kraljevi slavili s 2:0, dok je u uzvratu slavio istočnonjemačkih klub s 3:2.

Komentari

Povezano