Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Održana četiri finala u kajaku i kanuu, pala tri rekorda

Po dva finala u kajaku i kanuu imali smo prilike gledati danas na Olimpijskim igrama u Parizu, a u te četiri utrke skinuta su čak tri olimpijska rekorda.

U finalu ženskog dvojca u kanuu, u sprintu na 500 metara slavile su kineske predstavnice Shixiau Xu i Mengya Sun. One su s vremenom 1:52.81 stigle do novog olimpijskog rekorda, ostavivši iza sebe srebrne Ukrajinke te brončane Kanađanke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ženski pak dvojac u kajaku u sprintu na 500 metara osvojile su Novozelanđanke Lisa Carrington i Alicia Hoskin. Carrington je tako stigla do čak sedmog olimpijskog zlata, a zajedno s bivšom partnericom Caitlin Regal vlasnica je i svjetskog i olimpijskog rekorda. Srebro je osvojila jedna, a broncu druga mađarska posada, a to treće mjesto Mađarice su podijelile s Njemačkom.

Uslijedilo je finale u muškom kajaku, u dvojcu na 500 metara, gdje je s odvoženih 1:26.87 slavio njemački par Max Lemke i Jacob Schopf. Srebrna je ostala Mađarska, a brončana Australija.

Češki kanuist Martin Fuksa u 31. je godini stigao do prve olimpijske medalje i to odmah zlatnog sjaja. Svjetsko rekorder je utrku na 1000 metara odvozio za 3:44.16 postavši tako i vlasnik novog olimpijskog rekorda. Do srebra se odvezao Brazilac Isaquiaz Queiroz, dok je devetu medalju u povijesti za Moldaviju, a sedmu brončanu osvojio Serghei Tarnovschi, ponovivši tako svoj uspjeh iz Tokija.

Komentari

Povezano