Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ofenziva HNL momčad polusezone

Iza nas je jesenski dio sezone SuperSport HNL-a iz kojeg je Hajduk izašao kao jesenski prvak. Kroz 19 kola su se mnogi igrači istaknuli kvalitetnim partijama, a mi smo odabrali sljedećih 11 kao najboljima u prvom dijelu sezone:

NIKOLA ČAVLINA – Konkurencija za vratarsku poziciju je bila velika, ali mladi vratar Lokomotive je zauzeo tu poziciju ispred Goričinog Ivana Banića, Hajdukovog Ivana Lučića i Varaždinovog Olivera Zelenike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NIKO SIGUR – Jedini konkurenti za ovu poziciju su bili Rijekin Ivan Smolčić i Varaždinov Marko Vukčević, ali Sigur je pružao kvalitetne partije na nekoliko pozicija te je bio konstanta u “Bilom” dresu.

FILIP UREMOVIĆ – Bivši reprezentativac Hrvatske je naknadno došao u Hajduk te je zajedno s Zvonimirom Šarlijom činio ponajbolji stoperski par u ligi.

MATEJ MITROVIĆ – Stoper koji je podsjetio na reprezentativne dane i koji se vratio nakon izrazito teške ozljede, bio je vođa obrane koja je imala solidnu polusezonu te je zasluženo pri vrhu HNL-a.

DINO ŠTIGLEC – Pozicija za koju smo vjerojatno imali i najmanje dilema. Rijekin Bruno Goda i Hajdukov Dario Melnjak imali su dobru prvu trećinu prvenstva, no ozljede su ih spriječile da upišu više utakmica. S druge strane, Gorica je imala drugu najbolju obranu u ligi, a Štiglec je bio bitan kotačić i u napadu gdje je upisao dva pogotka i dvije asistencije.

LINDON SELAHI – Srce veznog reda Rijeke koje je briljiralo u prvom dijelu sezone. Vodeći igrač po broju oduzetih lopti, koji se istaknuo i velikim brojem ključnih dodavanja i pokrivanja velikog prostora na terenu Njegov potencijalni odlazak i situacija izbacivanja iz momčadi zbog neproduživanja ugovora bit će ogroman udarac za momčad Željka Sopića.

IGOR POSTONJSKI – Najbolji veznjak Varaždina također se vratio staroj formi nakon teške ozljede i loma noge, te je odigrao odličnu polusezonu u kojoj je postigao pet pogodaka i pridodao jednu asistenciju.

TONI FRUK – Najbolji asistent lige s dvostruko više posluživanja suigrača od prvih pratitelja (10), koji je na mala vrata stigao u Rijeku iz Gorice bez odštete te je jedno od najboljih ovoljetnih pojačanja HNL-a.

BENEDIK MIOČ – Omaleni veznjak je imao 11 gol kontribucija u prvom dijelu sezone; samo je Fruk imao više u cijeloj ligi. Mioč je počeo igrati na prirodnoj poziciji desetke te je konstantno bio najbolji igrač Slavena i igrač koji je pojedinačno vjerojatno i najviše pomogao svojoj momčadi u ligi. Desetka Slavena je stoga naš najbolji igrač polusezone.

MARKO LIVAJA– Unatoč određenom periodu loše forme i najduljem nizu utakmica bez pogotka još od dolaska u HNL, Livaja dijeli prvo mjesto najboljeg strijelca lige sa sedam pogodaka, redefinirao je svoju ulogu na terenu pod Mislavom Karoglanom i više je razigravač suigrača, te je i dalje ključan faktor u napadu Hajduka.

RAMON MIEREZ – Argentinac je nakon par sezona nešto slabije forme u odnosu na očekivani golgeterski učinak, postigao sedam pogodaka i upisao četiri asistencije te je bio vođa napada Osijeka koji je postigao najviše pogodaka u ligi.

Benedik Mioč je naš najbolji igrač jesenskog dijela prvenstva
Komentari

Povezano