Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Oilersi korak bliže naslovu, Starsi opravdali ulogu favorita

U noći s ponedjeljka na utorak odigrana je posljednja utakmica druge runde doigravanja u najjačoj ligi hokeja na ledu. Kao i u prošloj rundi, dominirale su domaće ekipe, odnosno ekipe koje su započele rundu s prednošću domaćinstva.

Samo jedna ekipa uspjela je pobijediti nakon što su prve dvije utakmice odigrala u gostima, a to su bili Edmonton Oilersi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istočna konferencija

New York Rangers – Carolina Hurricanes (4-2)

Prije početka serije New York Rangersa i Carolina Hurricanesa šanse za prolaz bile su podjednake. Obje ekipe su na kladionicama kotirale visoko te se pobjednika ove serije svrstavalo među glavne favorite NHL-a. Serija je počela dominacijom Rangersa koji su brzo došli do prednosti od 3-0. Hurricanesi su zatim u četvrtoj utakmici golom Bradyja Skjeija četiri minute prije kraja izbjegli “metlu”. Pobjedom u New Yorku su izborili i još jednu domaću utakmicu u kojoj su prokockali prednost od 3:1. Rangersi su tako u šestoj utakmici hat-trickom Chrisa Kreidera izborili plasman u finale istočne konferencije gdje ih čeka dvoboj s Floridom Panthersima.

Florida Panthers – Boston Bruins (4-2)

Favorit ove serije bio je izraženiji. Panthersi su ušli kao favorit dok su Boston Bruinsi pokušali pronaći formu sa starta sezone. U prvoj utakmici su na dominantan način Bruinsi i došli do pobjede. Svladali su Pantherse sa 5:1, ali to im nije bilo dovoljno da u potpunosti preuzmu kontrolu nad serijom. Panthersi su zaredali s tri uzastopne pobjede prije nego li su u petoj utakmici Bruinsi pobjedom 2:1 izborili dvoboj na domaćem ledu. Do sedme utakmice nije došlo s obzirom na to da su pogotkom Gustava Forslinga 90 sekundi prije kraja Panthersi došli do plasmana u finale konferencije, njihovo drugo uzastopno.

Zapadna konferencija

Dallas Stars – Colorado Avalanche (4-2)

Serija između Dallas Starsa i Colorado Avalanchea trebala je biti uzbudljiva na ledu te se trebalo pričati o hokeju, ali bilo je priče i o događajima van terena. Valeriy Nichushkin suspendiran je prije četvrte utakmice zbog pozitivnog testa na doping.

Serija je započela s po jednom pobjedom na ledu Starsa da bi zatim u Denveru “Zvijezde” napravile dvostruki break. U uzbudljivoj petoj utakmici u kojoj su četiri gola pala u posljednjoj trećini, Colorado je izborio priliku da na svom ledu pokuša izboriti sedmu utakmicu. To nisu uspjeli te su Starsi pogotkom Matta Duchenea u produžecima ušli u svoje drugo uzastopno finale zapadne konferencije.

Vancouver Canucks – Edmonton Oilers (3-4)

Trideset i jednu godinu Kanađani čekaju Stanley kup. Ove godine imaju priliku nakon 13 godina barem imati predstavnika u finalu NHL-a. Vancouver Canucksi su 2011. osvojili zapadnu konferenciju, no ove godine će Edmonton Oilersi biti ekipa koja će pokušati vratiti Kanadu na tron NHL-a.

U napetoj seriji u kojoj je samo u jednoj utakmici pobjeda odlučena s više od jednog pogotka razlike bolji su bili Oilersi. I u Vancouveru i u Edmontonu smo vidjeli po jedan break u prve četiri utakmice da bi zatim ekipe u petoj i šestoj utakmici obranile domaći led. U jedinoj sedmoj utakmici druge runde doigravanja vidjeli smo novi break u ovoj seriji. Oilersi su prednost stvorili u drugoj trećini trima pogocima. Canucksi su uspjeli smanjiti na 2:3 u trećoj trećini, ali do produžetaka nisu mogli te se Edmonton plasirao u finale konferencije, njihovo drugo u posljednje tri godine.

Favoriti za Stanley kup?

Kao najveće favorite kladionice vide Dallas Starse i Florida Pantherse. Njima daju podjednake šanse dok je Edmonton na trećem mjestu, a Rangersi su svrstani na posljednje mjesto. Prednost Rangersa je što oni u finale konferencije protiv Panthersa ulaze s prednošću domaćeg terena. S obzirom na to kako ove godine prolaze ekipe koju prvu utakmicu igraju na domaćem ledu, Njujorčani mogu s optimizmom gledati na finale.

NHL doigravanje nikad ne razočara pa tako ni ove godine nije. Ne viđa se puno blowouta te smo dosad vidjeli već tri sedme utakmice. Ne sumnjamo da bi mogli vidjeti još poneku seriju koja će otići do kraja.

Prve utakmice finala konferencije počinju 23. svibnja u dva sata poslije ponoći po hrvatskom vremenu. Započinje se s istočnom konferencijom gdje Rangersi dočekuju Pantherse.

Komentari

Povezano