Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Oilersi pobijedili Pantherse i došli na korak do povijesnog uspjeha

Četiri puta su se u povijesti NHL-a ekipe vraćale nakon 0-3 zaostatka u playoff serijama, a samo jednom u finalu, davne 1942. godine. Također, četiri puta su ekipe serije u Stanley Cup finalu dovele serije do šeste utakmice nakon zaostatka 0-3. Dva puta se to dogodilo u četrdesetima (1942. i 1945.), jednom prije 12 godina (2012.), a posljednji put ove godine.

Edmonton Oilersi su se nakon tri utakmice protiv Florida Panthersa našli u velikom zaostatku od 0-3, ali dvama odličnim utakmicama Connora McDavida su se vratili na 2-3 čime su izborili šestu utakmicu gdje su na domaćem ledu imali priliku postati tek treća ekipa koja je u Stanley Cup finalima izjednačila na 3-3 nakon što su prve tri utakmice izgubili. U tome su i uspjeli, svladavši Pantherse rezultatom 5:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krenuli su domaćini žustro te su u ranoj fazi prve trećine nekoliko puta zaprijetili Sergeiu Bobrovskom koji je u prvom periodu sakupio 10 obrana. Ipak, ruski golman bio je nemoćan u osmoj minuti. Oilersi su dobili priliku u tranziciji koju kanadska ekipa rijetko propušta kapitalizariti. Tako je bilo i ovaj put. Leon Draisatl uposlio je Warrena Foegelea koji u praznu mrežu posprema pak za vodstvo Kanađana. Do kraja trećine su uspjeli odraditi jedan penalty kill te propustiti jedan power play. To je značilo da se u drugi period otišlo s rezultatom 1:0.

Već na otvaranju druge trećine vidjeli smo posebnost hokeja na ledu. U 46. sekundi Edmonton preko Adama Henriquea dolazi do 2:0 da bi deset sekundi kasnije Aleksander Barkov zatresao mrežu Oilersa za smanjenje rezultata na 2:1. Međutim, Kris Knoblauch izazvao je odluku sudaca te je gol na kraju poništen zbog ofsajda.

Do kraja trećine bolja je bila Florida, ali nisu uspjeli smanjiti rezultat. Štoviše, kada se činilo da će se u posljednji period ući s rezultatom 2:0 za Oilerse, domaćini su krenuli u još jednu tranziciju. Zach Hyman pobjegao je obrani i matirao Bobrovskog za 3:0.

Na početku posljednje trećine Barkov je zabio prvi i jedini gol večeri za goste kada je zaobišao Foegelea i plasirao pak pored Stuarta Skinnera za 3:1. Krenuli su Panthersi na sve ili ništa, te krenuli napadati prazne mreže s igračem viška na ledu, no plan im nije uspio. Oilersi su ovo iskoristili i s dva pogotka na nečuvani gol Ryan McLeod i Darnell Nurse postavili su konačnih 5:1.

Oilersi su ovom pobjedom postali tek treća ekipa koja je izjednačila seriju u finalu nakon izgubljene prve tri utakmice. Dosad je to pošlo za rukom samo Toronto Maple Leafsima te Detroit Red Wingsima. Maple Leafsi su na koncu upisali pobjedu u sedmoj utakmici baš protiv Red Wingsa 1942. dok su Red Wingsi tri godine kasnije poklekli protiv istog protivnika.

Posljednja utakmica serije na rasporedu je 25. lipnja u dva sata poslije ponoći po hrvatskom vremenu. Sigurno je da će se u toj utakmici ispisati povijest. Ako na domaćem ledu pobjedu ostvare Panthersi, doći će do svog prvog naslova u povijesti, a ako do pobjede dođu Oilersi, nakon 31 godine titula će se vratiti u Kanadu.

Komentari

Povezano